Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 9:58
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

Kapacita termínů na očkování proti covidu už je vyčerpána, za první hodinu bylo vytvořeno 2 000 rezervací

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Celkově se zaregistrovalo 44 000 lidí. Proč je tedy tak málo rezervací?

Dnes v 8:00 hodin ráno byl spuštěn rezervační systém na očkování proti koronaviru pro osoby starší 80 let. Podle dat Chytré karantény se během první hodiny zaregistrovalo na 44 000 osob a 2 000 z nich také dokončilo rezervaci termínu na vakcinaci. Stránky se již od spuštění potýkají s problémy a nedostupná je i linka 1221, kterou mohou využívat senioři nezvládající práci s počítačem.

Doporučeno
Česko spustilo registrace k očkování proti covidu-19. Přetížený web zkolaboval Česko spustilo registrace k očkování proti covidu-19. Přetížený web zkolaboval 15. ledna 2021 8:01

Jedná se již o druhý případ během pár měsíců, kdy vláda nedokázala spustit registraci do nového systému, která by zvládla nápor mnoha zájemců. Začátkem prosince se stejným osudem bojoval web na prodej elektronických dálničních známek.

Podle dat Chytré karantény se za první hodinu provozu rezervačního systému zaregistrovalo přes 44 000 osob a 2 000 z nich bylo schopno vytvořit si i rezervaci na konkrétní termín. Jen hodinu a půl po zahájení registrací došlo k vyčerpání volných termínů a další budou k dispozici až za několik dní. 

Domů
Sdílet
Diskuse