Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2021 12:22
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Britská mutace koronaviru je potvrzena již v šesti krajích Česka

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nebezpečná mutace se objevila v Praze, Středočeském kraji, Královéhradeckém kraji, Jihomoravském kraji, v Jihlavě a Plzni.

Britská mutace koronaviru, která se podle dosavadních informací šíří rychleji, a dokonce je údajně také smrtelnější než původní vir, se v Česku objevila již v šesti krajích. Nalezena byla v odebraných vzorcích v Praze, Středočeském kraji, Královéhradeckém kraji, Jihomoravském kraji, v Jihlavě a Plzni, informují Novinky.

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) 17. ledna 2021 11:54

S jistotou lze potvrdit výskyt této mutace v Praze, Středočeském kraji, Královéhradeckém kraji, Jihomoravském kraji, v Jihlavě a Plzni. Není možné zcela vyloučit přítomnost i jinde,“ sdělila mluvčí Státního zdravotnického úřadu Klára Doláková.

Domů
Sdílet
Diskuse