Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2021 17:17
Čas čtení 1:16
Tereza Šnajdrová

Sex bez souhlasu je znásilnění. Čeští aktivisté se to snaží dostat i do legislativy

NEWS
Uložit Uložené

Úprava by se měla týkat pojmu znásilnění, za které by byl považován každý sex bez výslovného souhlasu.

Podle odborných výzkumů každoročně na území České repubilky dojde až k 12 000 případům znásilnění. To je 34 sexuálních napadení denně, avšak policii je ohlášeno pouze malé procento z nich. A právě proti tomu bojuje spolek Amnesty, který žádá o legislativní úpravu týkající se této problematiky.

Doporučeno
Na takové jednání ze strany mužů si ženy zvykat nemusí, protože není normální, reaguje na vyjádření Uzla Dana Pokorná Na takové jednání ze strany mužů si ženy zvykat nemusí, protože není normální, reaguje na vyjádření Uzla Dana Pokorná 9. prosince 2020 17:30

V Česku je oficiálně hlášeno pouze 600 případů znásilnění ročně, přitom sexuální útok je jeden z nejzávažnějších a nejvíce zraňujících trestných činů, který má na oběť zpravidla dlouhodobé negativní zdravotní a společenské dopady. S traumatem se zraněný mnohdy vypořádává i několik let a někteří v sobě tento útok nedokáží uzavřít nikdy.

Domů
Sdílet
Diskuse