Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2021 11:56
Čas čtení 0:29
Ondřej Jarůšek

Hejtmani požádají vládu o vyhlášení nouzového stavu

NEWS
Uložit Uložené

Nouzový stav bude pravděpodobně pokračovat.

Všichni hejtmani požádají vládu o vyhlášení nouzového stavu. Na svém twitterovém účtu to uvedl Ivo Vondrák (ANO), hejtman Moravskoslezského kraje. Hejtmani o možnosti prodloužení nouzového stavu jednali znovu dnes ráno. Stav nouze by měl platit dalších 14 dní.

„Dnes jsme se dohodli na tom, že všichni hejtmani požádáme o vyhlášení nouzové stavu. Je to v daný okamžik jediná cesta, jak zvládnout krizový stav v naší zemi,” uvedl Vondrák.

Doporučeno
Prodloužení nouzového stavu přineslo změny v opatřeních. Toto se mění od pondělí Prodloužení nouzového stavu přineslo změny v opatřeních. Toto se mění od pondělí 15. února 2021 8:21

Současný stav nouze má skončit dnes ve 23:59. Pro jeho prodloužení nenašla vláda ve Sněmovně podporu, řešením by však podle premiéra Andreje Babiše mohlo být právě to, že by hejtmani jednotlivých krajů o vyhlášení nouzového stavu sami požádali.

Podle některých právníků je však takové vyhlášení stavu nouze protiústavní. Na to předsedu vlády upozornil také předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). 

Andrej babiš
Zdroj: Úřad vlády ČR
Domů
Sdílet
Diskuse