Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2021 v 16:41
Čas čtení 0:22
Ondřej Jarůšek

Vláda schválila opětovné vyhlášení nouzového stavu, bude platit dalších 14 dní

NEWS
Uložit Uložené

Potvrdil to vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

Vláda schválila opětovné vyhlášení nouzového stavu. Před krátkou chvílí to potvrdil vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) pro Českou televizi. Nouzový stav bude platit dalších 14 dní.

Současný stav nouze měl končit dnes ve 23:59, jelikož pro jeho prodloužení vláda nesehnala mezi poslanci podporu. O opětovné vyhlášení nouzového stavu však vládu po jednáních požádali všichni hejtmani. 

Doporučeno
Volební průzkum: Volby by vyhrála koalice Pirátů a STAN s téměř 30 % hlasů, ANO by skončilo druhé Volební průzkum: Volby by vyhrála koalice Pirátů a STAN s téměř 30 % hlasů, ANO by skončilo druhé 14. února 2021 v 15:04
Andrej Babiš, Jan Blatný
Zdroj: facebook.com/uradvlady

Podle názoru některých právníků je však opětovné vyhlášení nouzového stavu protiústavní – a to bez ohledu na skutečnost, že o vyhlášení stavu nouze požádali hejtmani. Myslí si to i předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), který na to premiéra Andreje Babiše upozornil.

Domů
Sdílet
Diskuse