Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2021 8:25
Čas čtení 0:52
Adam Novosad

TikTok pro rapery. Facebook chystá aplikaci, kde můžeš rapovat s konkurenty z celého světa

TECH RAP
Uložit Uložené

Facebook vzal koncept aplikace TikTok a přizpůsobil ji pro rapery.

Facebook pravidelně zkouší spouštět nové aplikace a platformy, kterými chce do svého ekosystému přilákat nové uživatele. Nyní se společnost stojící za sociální sítí rozhodla vytvořit aplikaci BARS, kde plánuje sdružovat amatérské rapery z celého světa. Její smysl? V aplikaci budeš moci vyzkoušet rapový freestyle do předpřipravené hudby a porovnat se s ostatními, uvádí TechCrunch.

Aplikace není sociální sítí v pravém slova smyslu, protože by měla primárně sloužit jako nástroj k vytváření maximálně 60sekundových freestyle videí, která uživatelé mohou nahrát. Nenajdeš tam lajky ani komentáře, ale pokud se ti tvorba konkrétního člověka bude líbit, můžeš na nahrávku zareagovat pomocí ohnivého emoji.

TikTok pre raperov. Facebook chystá novú aplikáciu, kde môžeš pľuvať rýmy s konkurentmi z celého sveta
Zdroj: Facebook

Momentálně si aplikaci nemůžeš stáhnout, pokud nepatříš do uzavřeného testovacího beta programu, ve kterém se Facebook snaží vychytat mouchy, aby mohl službu pro veřejnost spustit v plné parádě.

Aktuálně tak videa není možné pozastavit, musíš si je prohlédnout celá bez přestávky. Ani jednotlivé profily tvůrců, a možná budoucích světoznámých raperů, nemůžeš sledovat tak, jak bys sledoval profily na Instagramu či Facebooku. Výtvory se však na těchto sociálních sítích dají snadno sdílet.

Doporučeno
Od freestyle battlu k velkému labelu. True Gabe absolvoval eminemovskou cestu ke slávě po česku Od freestyle battlu k velkému labelu. True Gabe absolvoval eminemovskou cestu ke slávě po česku 13. února 2021 14:20

Cílem aplikace je nabídnout prostor amatérským raperům, kteří nemají v probíhající pandemii téměř žádnou šanci vyzkoušet své rapové dovednosti před živým publikem. Facebook tak chce takovým talentům zprostředkovat několik nástrojů, jako auto-tune, slovník rýmů či výzvu, ve které musíš do svého freestyleu zakomponovat náhodná slova objevující se na displeji.

Domů
Sdílet
Diskuse