Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2021 12:40
Čas čtení 1:34
Vojtěch Vanda

Ivermektin budou používat i nadále. Lékaři z Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně se ohradili proti kritice léčiva

Ivermektin budou používat i nadále. Lékaři z Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně se ohradili proti kritice léčiva
Zdroj: Getty Images/James MacDonald/Bloomberg
NEWS
Uložit Uložené

Brněnští lékaři vydali prohlášení k léčbě pacientů s nemocí Covid-19 ivermektinem.

Lékaři z Fakultní nemocnice u sv. Anny vydali prohlášení k léku ivermektin. V něm varují před jeho „neuváženým používáním, zvláště pak je-li určen primárně k veterinárním účelům.“  Tato forma léku by mohla údajně způsobit zdravotní komplikace. Odborníci z nemocnice každopádně dodávají, že ivermektin pacientům s koronavirem po pečlivé konzultaci jejich zdravotního stavu stále podávají.

Doporučeno
Ivermektin není vhodný k léčbě koronaviru, tvrdí FDA Ivermektin není vhodný k léčbě koronaviru, tvrdí FDA 8. března 2021 10:38

Nemocnice se každopádně vymezuje i proti tvrzením, která léčbu ivermektinem označují za experimentální a nepodloženou žádnými důkazy„Kolektiv lékařů z I. interní kardioangiologické kliniky se rozhodl použít ivermektin v rámci získání pilotních zkušeností a na podkladu doporučených postupů publikovaných skupinou amerických lékařů z aliance FLCCC a na podkladu dat z mnoha menších klinických a epidemiologických studií. Lék měl z těchto dostupných zdrojů velmi příznivé reference – co se týče efektivity i bezpečnosti,“ uvádí.

Jak jsme tě ale informovali, ne všichni odborníci sdílí názor, že je ivermektin vhodný k léčbě pacientů s koronavirem. Podle studie odborného časopisu JAMA lék výrazně nezlepšuje dobu léčení a jeho použití by mohlo být až nebezpečné

Domů
Sdílet
Diskuse