Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2021 15:34
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Do konce týdne bude v Česku podáno milion vakcín. Oproti sousedním státům ale zaostáváme

Do konce týdne bude v Česku podáno milion vakcín. Oproti sousedním státům ale zaostáváme
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ke včerejšímu dni bylo vyočkováno 902 tisíc vakcín.

Rychlost očkování u nás stoupá a spolu s ní i počet naočkovaných pacientů. Těch je podle informací ministerstva zdravotnictví 629 117, z toho 273 488 obdrželo obě obě dvě povinné dávky. Andrej Babiš (ANO) na Twitteru oznámil, že do konce týdne bude vyočkováno milion vakcín, přesto však v porovnání s okolními státy zaostáváme.

Doporučeno
AstraZeneca, Moderna, nebo Pfizer? Porovnali jsme vakcíny užívané v Česku AstraZeneca, Moderna, nebo Pfizer? Porovnali jsme vakcíny užívané v Česku 8. března 2021 18:01

Ke včerejšímu dni bylo podáno 902.605 vakcín a předpokládám, že do konce týdne přesáhneme milion podaných vakcín. Dík všem, kdo pomáhají a kdo se nechali naočkovat,“ napsal Andrej Babiš (ANO).

Ačkoliv se konečně dostáváme k hranici jednoho milionu podaných dávek, z dat webu Our World in Data vyplývá, že stále v očkování za okolními státy zaostáváme. Údaje byly naposledy aktualizovány 9. března, kdy Česká republika vykázala v přepočtu na 100 osob 8.43 naočkových

Doporučeno
Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL 10. března 2021 12:25

V porovnání se sousedními státy se tak jedná o nejhorší výsledek a Rakouskou, které  se v žebříčku nachází hned nad námi, podalo vakcínu 9.55 lidem v přepočtu na 100 obyvatel.

Na pomyslné třetí příčce se drží Německo s 9.74 naočkovanými na 100 lidí a druhé je Slovensko s 10.42 očkovanými pacienty na 100 obyvatel. Prvenství pak stále patří Polsku, v němž vakcínu dostalo 10.8 osob v přepočtu na 100 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse