Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2021 17:27
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Úřední maturita pro část studentů, ústní dobrovolně. Takto budou letos vypadat závěrečné zkoušky středoškoláků

Úřední maturita pro část studentů, ústní dobrovolně. Takto budou letos vypadat závěrečné zkoušky středoškoláků
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vláda dnes jednala o nové podobě nadcházejících maturitních a přijímacích zkoušek.

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) dnes představil chystané změny v maturitě. Studenti zdravotnických a sociálních oborů mohou ze státní části zkoušky získat úřední maturitu a ústní zkoušky z češtiny a cizího jazyka budou pro všechny žáky dobrovolné. Změní se i datum konání maturitních a přijímacích zkoušek, které se posune zhruba o tři týdny dozadu.

Doporučeno
Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL 10. března 2021 12:25

Ačkoliv s úřední maturitou mnoho lidí nesouhlasilo, nakonec byla schválena pro vybrané obory. Mohou ji získat žáci zdravotnických a sociálních oborů, kteří byli buď povoláni nebo dobrovolně alespoň 160 hodin pomáhali v boji s koronavirem. Úřední maturita se bude vztahovat pouze na státní část zkoušky, nikoliv na tu profilovou. „Tato skupina si zaslouží respekt,“ odůvodnil rozhodnutí Robert Plaga (za ANO).

Domů
Sdílet
Diskuse