Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2021 16:17
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Suezský průplav je konečně volný! Uvízlá loď byla po týdnu uvolněna a pluje

Suezský průplav je konečně volný! Uvízlá loď byla po týdnu uvolněna a pluje
Zdroj: Mahmoud Khaled/Getty Image
NEWS EGYPT
Uložit Uložené

Loď se konečně povedlo vyprostit.

Transportní loď Ever Given, která se zasekla při cestě Suezským průplavem, byla po pěti dnech konečně vyproštěna z mělčiny a dostala se zpátky na vodu. Klíčovým aspektem, který jí pomohl zpět na vodu, však nebyly úplně stroje vyprošťovacích týmů, ale příroda. Příliv byl tím hlavním aspektem, jenž může za to, že se obrovská dopravní zácpa v Suezu může zase pročistit.

Doporučeno
Loď Ever Given, která skoro týden blokovala Suezský průplav, se dostala do plavbyschopného stavu Loď Ever Given, která skoro týden blokovala Suezský průplav, se dostala do plavbyschopného stavu 29. března 2021 8:13

The New York Times již informovaly o tom, že se v pondělí podařilo loď dostat do stavu, v němž by mohla z páteřní linky světové lodní dopravy odplout. Optimismus ale střídaly ne zcela uspokojivá zjištění. Přestože bylo ráno jasné, že se zadní část lodi povedlo prakticky uvolnit, o přídi jasno nebylo. Úplně hotovo tak bylo až kolem třetí hodiny odpoledne. 

Domů
Sdílet
Diskuse