Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2021 v 9:54
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

Vrak helikoptéry, v níž zemřel Kellner a další 4 lidé, už vyzvedly úřady. Na místo míří vyšetřovatelé

Vrak helikoptéry, v níž zemřel Kellner a další 4 lidé, už vyzvedly úřady. Na místo míří vyšetřovatelé
Zdroj: Alaska Department Of Public Safety
NEWS
Uložit Uložené

Tým šesti lidí bude zkoumat trosky helikoptéry, ve které zahynulo 5 lidí.

Tým Amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB) na Aljašce vyzvedl vrak helikoptéry, v níž minulý týden tragicky zahynul Petr Kellner a další čtyři lidé. Informoval o tom portál Alaska's News Source, podle kterého budou nyní trosky zkoumat vyšetřovatelé.

Clint Johnson z NTSB pro tamní média uvedl, že vrak byl převezen do města Palmer a je umístěn na „bezpečném zajištěném místě“. Na místo teď míří specialisté„Přijede tým šesti lidí, který bude nejprve pracovat na vraku helikoptéry a v průběhu dalšího týdne se bude věnovat dalším činnostem,“ řekl dále Johnson.

Doporučeno
David Horváth jako jediný přežil pád helikoptéry Petra Kellnera. Už je při vědomí a zotavuje se David Horváth jako jediný přežil pád helikoptéry Petra Kellnera. Už je při vědomí a zotavuje se 2. dubna 2021 v 10:04
Petr KellnerPetr KellnerPetr Kellner
Zobrazit galerii
(3)

Jediným přeživším pádu helikoptéry, jejíž vrak byl nalezen na ledovci Knik, byl fotograf a snowboardista David Horváth. Ten už je nyní podle nemocnice při vědomí a zotavuje se. Clint Johnson dodal, že výslech jediného přeživšího havárie je pro nynější fázi vyšetřování „životně důležitý“.

Přesná příčina tragédie zatím není známá. Kromě Petra Kellnera při pádu helikoptéry zemřel také další Čech Benjamin Larochaix, dále pilot Zachary Russell a dva horští průvodci Gregory Harms a Sean McManamy.

Domů
Sdílet
Diskuse