Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 13:01
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

ČHMÚ: Lehce se oteplí až na začátku května. Duben bude jedním z nejchladnějších od roku 1941

ČHMÚ: Lehce se oteplí až na začátku května. Duben bude jedním z nejchladnějších od roku 1941
Zdroj: Pixabay
NEWS
Uložit Uložené

Pomalé tání sněhu, a výrazně chladnější počasí než dříve. To je vyhlídka počasí na další měsíc.

Jeden z nejchladnějších dubnů od druhé světové války. Tak nějak hodnotí jeden z letošních jarních měsíců Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), podle jehož měsíčního výhledu to nevypadá, že by se v nejbližších týdnech mělo výrazněji oteplit. Ústav počítá s mírným zvýšením teplot až v květnu, a i tehdy to nebude na koupání.  

Doporučeno
V úterý začne sněžit, během týdne napadne až 25 cm nového sněhu, varuje ČHMÚ V úterý začne sněžit, během týdne napadne až 25 cm nového sněhu, varuje ČHMÚ 12. dubna 2021 16:22

Tento týden bude republiku stále ovlivňovat tlaková níže, díky které se sem dostane trocha teplého vzduchu, z níž ale přijde další fronta studeného, a to již ve čtvrtek. V úterý dosáhnou nejvyšší teploty 12 až 16 °C, a celý den bude převážně oblačno až zataženo, přeháňky pouze místy. Středa nabídne počasí prakticky podobné, na některých místech se ale mohou ráno vyskytnou přízemní mrazíky.

Domů
Sdílet
Diskuse