Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2021 16:26
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

Kreml se chystá oficiálně zařadit Česko mezi nepřátelské země

Kreml se chystá oficiálně zařadit Česko mezi nepřátelské země
Zdroj: Unsplash / Michael Parulava
NEWS ÚTOK VE VRBĚTICÍCH
Uložit Uložené

Kreml dnes zveřejnil seznam zemí, které se údajně dopouštějí nepřátelských akcí vůči Ruské federaci.

Manipulace americkými prezidentskými volbami, kybernetické útoky i výbuch ve Vrběticích. To jsou události, který v několika posledních měsících zahýbaly vztahy mezi Ruskem a dalšími zeměmi, které se rozhodly vyhostit ruské diplomaty. O Kremlu je známo, že si nenechá nic líbit a není se proto čemu divit, že ruská vláda připravuje seznam tzv. nepřátelských zemí, na němž nechybí ani Česká republika, píše zpravodaj Izvestija.

Doporučeno
Putin: Vinit Rusko za výbuch ve Vrběticích je absurdní Putin: Vinit Rusko za výbuch ve Vrběticích je absurdní 27. dubna 2021 10:04

Na seznamu se vedle Česka nachází i Polsko, Ukrajina, Pobaltské státy, Velká Británie, USA, Kanada a Austrálie. Všechny tyto jmenované země údajně podnikají nepřátelské akce vůči Rusku, což ovlivní i práci diplomatů v těchto zemích. Velvyslanectví údajně nebudou smět najímat na práci místní obyvatele.

Domů
Sdílet
Diskuse