Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2021 20:17
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Arenberger: Na pedikúře nebo u kadeřníka bude možné použít test ze školy či zaměstnání

Arenberger: Na pedikúře nebo u kadeřníka bude možné použít test ze školy či zaměstnání
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Antigenní test bude platný tři dny, zatímco PCR test bude možné použít až sedm dní od odběru.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) upřesnil podmínky pro návštěvy kadeřnictví či pedikúry, jež se otevírají od příštího týdne. Podle Arenbergera bude možné v těchto případech použít i testy ze zaměstnání nebo školy.

„Podařilo se mi prosadit můj původní návrh, abychom mohli při návštěvě kadeřnictví, pedikúr a dalších služeb použít i výsledky testů ze zaměstnání nebo ze škol. Je to přijatelná alternativa testů z odběrových míst. Po zasedání vlády ve čtvrtek představím tento systém podrobněji,“ napsal Arenberger.

Od pondělí 3. května dojde k otevření některých služeb spojených s péčí o tělo. Patří sem například masáže nebo právě i třeba kadeřnictví, manikúry či pedikúry. Při návštěvě se bude muset klient prokázat negativním PCR nebo antigenním testem. Antigenní test bude platný tři dny, zatímco PCR test bude možné použít až sedm dní od odběru. O otevření obchodů se bude rozhodovat ve čtvrtek. 

Domů
Sdílet
Diskuse