Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2021 6:22
Čas čtení 0:48
Daniel Mikolášik

Nejdražší auto na světě vypadá jako Batmobil. Bugatti „La Voiture Noire“ stojí skoro 400 milionů korun

Nejdražší auto na světě vypadá jako Batmobil. Bugatti „La Voiture Noire“ stojí skoro 400 milionů korun
Zdroj: Bugatti
TECH
Uložit Uložené

La Voiture Noire sestává z drahých a luxusních materiálů jako titan či jemná kůže a pyšní se výkonem až 1 500 koní.

Bugatti představilo nejdražší auto světa již na autosalonu v Ženevě v roce 2019. Teprve nyní je však francouzská automobilka konečně připravena uvést model La Voiture Noire (v překladu černé auto) i na trh, informuje HypeBeast.

Před pár dny značka Bugatti na svém oficiálním instagramovém profilu sdílela několik nových záběrů tohoto rekordně drahého vozu u několika francouzských památek, jako například u Vítězného oblouku či Eiffelovy věže.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BUGATTI (@bugatti)

Bugatti modelem La Voiture Noire vzdává hold ikonickému vozu Type 57SC Atlantic, které se vyrábělo v 30. letech minulého století. Na některých unikátních záběrech dokonce můžeme vidět obě luxusní vozidla vedle sebe. Cenovka nového „Batmobilu“ je na úrovni 18,9 milionu amerických dolarů, což je v přepočtu skoro 400 milionů korun.

Co se týče motoristických vlastností, výkon La Voiture Noire zabezpečuje 16válcový pohonný agregát s celkovým výkonem až 1 500 koní a točivým momentem 1 600 Nm. Automobil se pyšní drahými a luxusními materiály jako titan či jemná kůže. Karosérie je vyrobena z uhlíkových vláken.

Doporučeno
Genesis to se vstupem do Evropy myslí vážně. G70 Shooting Brake je ušitý na míru evropskému zákazníkovi Genesis to se vstupem do Evropy myslí vážně. G70 Shooting Brake je ušitý na míru evropskému zákazníkovi 17. května 2021 11:36

Nejnovější počin z dílny Bugatti, který je jakýmsi luxusnějším bratrem známého modelu Chiron, představili u příležitosti oslavy 110. výročí založení automobilky. Podle záhadných popisů a vzkazů na sociální síti je zjevné, že Bugatti má v plánu černé luxusní auto předvést veřejnosti již 31. května.

Bugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture Noire
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse