Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. května 2021 7:50
Čas čtení 1:04
Adam Smeták

V neděli se otevře očkování pro občany nad 35 let. Víme, kdy přijdou na řadu i další skupiny

V neděli se otevře očkování pro občany nad 35 let. Víme, kdy přijdou na řadu i další skupiny
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Premiér Andrej Babiš to prozradil v krátkém rozhovoru s Liborem Boučkem na TV Prima.

V noci z neděle na pondělí se spustí registrace k očkování pro občany nad 35 let. O půlnoci z úterý na středu pak hned další kategorie, a to nad 30 let. Platí, že od června se budou moci registrovat všichni nad 16 let. V rozhovoru pro TV Prima to uvedl premiér Andrej Babiš.

Vakcinace Češek a Čechů postupně zrychluje, a tak je možné otevírat další věkové kategorie, které se mohou registrovat k očkování. Od začátku června už by měly být registrace dostupné pro všechny osoby nad 16 let věku. 

Česko k pátku 21. května počítá 4 388 590 vykázaných očkování. Za čtvrtek přitom podle Babiše přibylo rekordních 95 700 vakcinací. Ukončené očkování má v Česku zatím jen 1 139 510 lidí, ale jejich počty každým dnem přibývají. 

Doporučeno
Očkování napříč Evropou: Které země očkují nejrychleji? A na kolikáté příčce se nachází Česko? Očkování napříč Evropou: Které země očkují nejrychleji? A na kolikáté příčce se nachází Česko? 19. května 2021 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse