Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 10:20
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Každá žena, kterou znám, zažila sexuální obtěžování, je to depresivní, tvrdí herečka Keira Knightley

Každá žena, kterou znám, zažila sexuální obtěžování, je to depresivní, tvrdí herečka Keira Knightley
Zdroj: The Walt Disney Company
NEWS
Uložit Uložené

Herečka Keira Knightley konstatovala, že tato situace ve světě plném sexuálního obtěžování je depresivní.

Obtěžování žen, sexuální násilí i znásilnění. Herečka Keira Knightley v novém rozhovoru pro Harper's Bazaar prozradila, že každá žena, kterou zná, se už ve svém životě setkala se sexuálním obtěžováním v nejrůznějších formách, informuje The Guardian.

36letá herečka konstatovala, že tato situace je depresivní a jen těžko si lze představit, že by se sexuální obtěžování mohlo ze dne na den ze světa vytratit.

Doporučeno
Životy herců z Přátel od konce seriálu: Společné chatování a večeře, které utužovaly jejich vztahy. Životy herců z Přátel od konce seriálu: Společné chatování a večeře, které utužovaly jejich vztahy. 28. května 2021 14:30

„Neznám doslova nikoho, kdo nebyl nějakým způsobem [sexuálně obtěžován], zda se před ní někdo odhaloval nebo ji osahával, nebo jí nějaký chlapík vyhrožoval, že jí podřízne hrdlo nebo ji udeří do obličeje, nebo cokoliv. Každá to zažila,“ vysvětlila své pocity herečka. Ani ona sama není výjimkou, protože sexuální obtěžování mnohokrát zažila na vlastní kůži.

Nejvíce ji znepokojilo, když si uvědomila, jak ženy automaticky dělají preventivní kroky, aby zabránily případnému napadení nebo zneužití například při večerní cestě z města zpět domů.

Doporučeno
Recenze: Army of the Dead Recenze: Army of the Dead 22. května 2021 13:10

Knightley odmítá stereotypy, že ženy musí překypovat mateřským citem a automaticky s muži flirtovat, když to od nich společnost či okolnosti vyžadují.

I z tohoto důvodu by prý odmítla natočit film o mateřství nebo o nedokonalostech lidského těla, který by vyžadoval intimní a obnažené scény, s mužským režisérem. Takové scény prý patří do rukou ženám.

Domů
Sdílet
Diskuse