Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. června 2021 10:50
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

VIDEO: Babiš navštívil olomoucký minimarket. „Musíte poslouchat, já to tu šéfuju,“ řekl majitelce a koupil si tři kočky pro štěstí

VIDEO: Babiš navštívil olomoucký minimarket. „Musíte poslouchat, já to tu šéfuju,“ řekl majitelce a koupil si tři kočky pro štěstí
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Nakupování politiků v obchodech je v poslední době trend. Po Václavu Klausovi v Kauflandu se na prohlídku minimarketu v Olomouci vydal i Andrej Babiš.

Nedělní vydání videoseriálu Čau lidi, ve kterém vystupuje premiér Andrej Babiš (ANO), bylo speciální. Uvedl jej zlatou mávající kočkou pro štěstí, kde uvedl, že ji má z olomouckého vietnamského minimarketu, kam byl při návštěvě moravského města pozván. Na Facebooku se objevilo video z návštěvy obchodu, které si nadšený personál natočil.

Doporučeno
Babiš o polyamorii: Je to mnoholáska, z hlediska morálky to asi není ideál Babiš o polyamorii: Je to mnoholáska, z hlediska morálky to asi není ideál 13. června 2021 19:49

Premiér byl pozván na exkurzi do malého marketu paní Hoa Nguyen, kam vešel s ochrankou, fotografy a kameramany v patách. Babiš si prostor prošel a nabídku v regálech ocenil. „Máte to tedy takové multifunkční,“ uvedl, když procházel kolem regálů se smíšeným zbožím. Po procházce mezi zbožím zavítal k pokladně, kde byl upozorněn na klasickou zlatou mávající kočku, symbol štěstí. 

Majitelka, která byla návštěvou premiéra potěšena, chtěla Babišovi dát kočku zadarmo, ten to ale odmítl. Nejprve chtěl malou, po chvíli mu však paní Hoa ukázala kočku mnohem větší. Babiš si tak vzal hned tři kočky – jednu velkou a dvě malé, asi chtěl jít trojnásobnému štěstí naproti.

Následně chtěla majitelka minimarketu obdarovat Babiše ovocem zadarmo, delegace nicméně znovu odmítla. „Musíte poslouchat, já to tu šéfuju,“ uvedl Babiš a dodal, že přijímat dárky nemůžou, jelikož by musel vypisovat protokoly.

„Co děláte v neděli?“ opáčil následně Babiš. „Jsme v práci,“ odpověděla majitelka obchodu. „Měli byste se koukat na Čau lidi, já tam mluvím, a tam toho paňáka dám,“ upozornil paní majitelku Babiš. 

Doporučeno
Bartoš se pustil do Babiše kvůli dotacím pro Agrofert. „Je to multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ odvětil premiér Bartoš se pustil do Babiše kvůli dotacím pro Agrofert. „Je to multikulturní promigrantský lhář a udavač,“ odvětil premiér 10. června 2021 14:28

Po odchodu z obchodu byl samozřejmě novináři vyzpovídán, co si koupil. „Jak se to jmenuje?“ poprosil majitelku o pomoc s identifikací mávající kočky. „Dám si ji v neděli na Čau lidi,“ pochlubil se Babiš a odešel.

Domů
Sdílet
Diskuse