Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 16:05
Čas čtení 1:33
Dominik Vetrák

Seriál The Last of Us podle nejlepší videohry 21. století bude stát více než Game of Thrones

Seriál The Last of Us podle nejlepší videohry 21. století bude stát více než Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

The Last of Us bude jedním z nejdražších seriálů vůbec.

The Last of Us od HBO bude gigantický seriál. Pracuje se na něm už několik let a kromě Craiga Mazina (tvůrce Chernobylu) a Neila Druckmanna (tvůrce herní série The Last of Us) na něm pracuje řada dalších talentovaných lidí.

HBO si na projektu dává nesmírně záležet a od začátku s ním počítá jako s obrovskou vlajkovou lodí. Podle kanadských novin Calgary.CTNEWS je seriál pravděpodobně nejdražším projektem natáčeným v Kanadě.

První série má 10 epizod a každá z nich by měla stát více než 10 milionů dolarů. Na tuto hodnotu se například Game of Thrones dostalo až v 6. sérii. The Last of Us však tolik stojí již od první série, takže půjde o mohutný projekt. Herci, velké množství lokací, velké kulisy, vyplacení kreativních lidí v tvorbě seriálu či spousta CGI a špičkových masek (v postapo příběhu nechybí příšery) očividně spolkne spoustu peněz.

Doporučeno
Recenze: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutečně nejkrásnější hra na světě, na kterou žádná jiná nemá? Recenze: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutečně nejkrásnější hra na světě, na kterou žádná jiná nemá? 8. června 2021 16:00

Natáčení má trvat neuvěřitelný rok (i poslední série Game of Thrones se natočila jen za půl roku), a to od letošního léta do toho příštího. Samotná hra je příběhově rozdělena do všech 4 ročních období, takže tvůrci možná chtějí autenticky zachytit atmosféru příběhu a hry, ale to by automaticky znamenalo, že v první sérii zpracují celý příběh první hry. Raději tedy nejdeme spekulovat a počkáme si na nějaké konkrétní informace. Premiéru však nečekej dříve než v zimě 2022, možná i později.

Režie jednotlivých epizod se ujmou talentovaní Jasmila Žbanić (Quo vadis, Aida) a Ali Abbasi (Border). Hlavní role ztvární Pedro Pascal (Joel), Gabriel Luna (Tommy), Bella Ramsey (Ellie) a Merle Dandridge jako Marlene, přičemž stejná herečka postavu ztvárnila i ve hrách. Malou roli si střihne i Jeffrey Pierce, který v hrách ztvárnil Tommyho. 

Exkluzivita pro PS4 a PS5 dostala v roce 2013 nejvíce ocenění Game of the Year ze všech her v 21. století. Zaklínač 3 získal v průběhu let ještě pár ocenění navíc, ale v tom roce se do hlasování počítalo mnohem více médií.

The Last of Us je nejlépe prodávaná exkluzivní hra pro Playstation a společně s ještě lepším pokračováním tvoří nezapomenutelnou dvojici her, která definovala kvalitativní strop u videoher napříč všemi aspekty. V nejbližších dvou letech bychom se měli dočkat velkého multiplayerového projektu ze světa The Last of Us i remaku prvního dílu pro PS5.

Domů
Sdílet
Diskuse