Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2021 17:04
Čas čtení 0:30
Radim Šlechta

Hrozí útoky na mateřské školy a žádá Bitcoiny. Policie žádá o pomoc s pátráním po anonymním pachateli

Hrozí útoky na mateřské školy a žádá Bitcoiny. Policie žádá o pomoc s pátráním po anonymním pachateli
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

NCOZ vyzývá veřejnost k poskytnutí jakýchkoliv informací či důkazů o anonymním pachateli.

Policie ČR pátrá po anonymním pachateli, který pravidelně vyhrožuje útokem na mateřské školy a jiné tzv. měkké cíle. Kriminalisté dnes zveřejnili žádost o spolupráci veřejnosti. 

Hrozby anonymního pachatele se podle Jaroslava Ibeheje zintenzivňují. Jeho cílem má být vyvolat paniku, a donutit tak státní i soukromé subjekty, aby mu posílaly peníze v Bitcoinech.

Doporučeno
Ze záchodků v Plzni vyběhl hořící muž. V krvi měl 2,30 promile alkoholu Ze záchodků v Plzni vyběhl hořící muž. V krvi měl 2,30 promile alkoholu 29. července 2021 13:44

„Pachatel své výhružky soustavně rozšiřuje a zintenzivňuje. Využívá anonymizaci v internetové síti, ve které má díky své počítačové gramotnosti pocit bezpečí. Jedná se zřejmě o osobu naštvanou a frustrovanou, s finančními problémy, které nedokáže zvládat. Ke zdůraznění své nebezpečnosti se snaží vydávat se za skupinu pachatelů,“ popisuje situace Ibehej.

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) teď žádá lidi, aby jakékoliv informace či důkazy zaslali policii přes formulář na webu. Poskytnout je ale může policii i na jakékoliv služebně.

Domů
Sdílet
Diskuse