Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2021 11:12
Čas čtení 1:42
Tereza Šnajdrová

Bude v Česku povinná třetí dávka očkování? Shrnuli jsme, jak se u nás vyvíjí debata o přeočkování

Bude v Česku povinná třetí dávka očkování? Shrnuli jsme, jak se u nás vyvíjí debata o přeočkování
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví chce o třetí dávce očkování rozhodnout do konce srpna.

Ohledně třetí dávky vakcíny proti koronaviru se vedou spory napříč celou společností. Někteří jsou pro, avšak Světová zdravotnická organizace se staví proti a vyzývá k přenechání očkovacích dávek chudším zemím, v nichž mnoho lidí nedostalo ani první dávku. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) proto požádal odborníky o vypracování stanoviska a vláda by o přeočkování měla rozhodnout do konce srpna, informuje Vojtěch na Twitteru.

Doporučeno
Odmítali jí dát vodu, jídlo si museli předávat na lanech z plachty. Britská studentka zažívá v karanténě na Mallorce peklo Odmítali jí dát vodu, jídlo si museli předávat na lanech z plachty. Britská studentka zažívá v karanténě na Mallorce peklo 9. srpna 2021 8:17

Požádal jsem Klinickou skupinu, Českou vakcinologickou společnost a Státní ústav pro kontrolu léčiv o odborné stanovisko k podání třetí dávky očkování. Do řešení se zapojí i MeSES. Musíme o tom rozhodnout do konce srpna,“ tweetnul ministr zdravotnictví. 

Domů
Sdílet
Diskuse