Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. srpna 2021 15:38
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

„Vstávej, ty černá opice,“ zakřičel divák na fotbalistu z Frýdku-Místku. Ten jej následně napadl

„Vstávej, ty černá opice,“ zakřičel divák na fotbalistu z Frýdku-Místku. Ten jej následně napadl
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ Tadeáš Bednarz/ volně k užití
NEWS RASISMUS A PRÁVA MENŠIN
Uložit Uložené

Útočník Frýdku–Místku reagoval na rasistickou poznámku hlavičkou.

Rasistické poznámky už prosákly z profesionálního fotbalu i mezi nižší soutěže. Na středečním utkání Frýdku–Místku a Slavičína (s výhrou Slavčína 3:2) ve druhém zmíněném městě skončil rasistickou poznámkou na adresu hostujícího útočníka Bidje Manziu.

Bidje, který v minulosti hrál například za Opavu nebo Olomouc si ve 110. minutě od diváka vyslechl poznámku: „Černá opice, vstávej!“ Na což útočník zareagoval tím, že přeskočil zábradlí a fanouškovi dal hlavičku.

Hráč však si však svou pomstu vybral na špatném člověku. Na vině byl totiž člověk, který stál za mužem, jehož Bidje udeřil. „Na Madziho byl faul. Když ležel na zemi, jeden z diváků na něj zakřičel „Vstávej, ty černá opice.“ On nevěděl, kdo to říká, ale vstal, zamířil k zábradlí a trefil prvního člověka,“ říká Jan Květoň, brankář Fýdku–Místku.

Ten prý moc dobře věděl o koho šlo a následně autorovi rasistické poznámky vynadal, že svým dětem nedává správný příklad toho, jak se na sportovním zápase chovat.

Doporučeno
Miroslav pracuje čtyři roky uprostřed brněnského Cejlu. „Romové jsou nuceni pracovat načerno, bydlí kvůli tomu nedůstojně,“ říká Miroslav pracuje čtyři roky uprostřed brněnského Cejlu. „Romové jsou nuceni pracovat načerno, bydlí kvůli tomu nedůstojně,“ říká 7. dubna 2024 13:30

Bidje Manzia za hrubé nesportovní chování dostal od rozhodčího červenou kartu.Vedení Frýdku se však plánuje odvolat, jelikož se podle nich jednalo o cílenou provokaci ze strany fanoušků domácího Slavčína.

„Nezbavujeme se odpovědnosti za pochybení osob našeho klubu. Jsme připraveni se za fyzický kontakt hráče Manziy s jedním z domácích fanoušků omluvit a tímto takto činíme. Avšak stejné očekáváme od klubu FC TVD Slavičín, a to současně s návrhy, jak nepříznivé a nepřijatelné následky, které byly způsobeny pohárovým utkáním tento klub alespoň zmírní, když jejich naprosté odčinění je těžko představitelné, o takových návrzích FC TVD Slavičín jsme ochotni jednat,“ píše klub na svých stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse