Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 13:55
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Wikipedia čelila útoku. Tisíce jejích stránek zakryla svastika

Wikipedia čelila útoku. Tisíce jejích stránek zakryla svastika
Zdroj: Wikimedia/Bundesarchiv/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Hacker svůj útok směřoval především na celebrity a politiky.

Během pondělního dne se tisíce stránek Wikipedie změnily k nepoznání. Neznámý útočník profily slavných celebrit a politiků, včetně stránky amerického prezidenta Joea Bidena, zakryl svastikou a dobrovolníci museli pracovat dlouhé hodiny, aby útok odvrátili, informuje zpravodaj Ynetnews.

Doporučeno
Transparentní účet Hnutí ANO zaplavily vzkazy naštvaných občanů. „Nechci, aby v naší zemi vládli estébáci,“ píší. Transparentní účet Hnutí ANO zaplavily vzkazy naštvaných občanů. „Nechci, aby v naší zemi vládli estébáci,“ píší. 18. srpna 2021 11:19

Hacker si za svůj cíl vybral především celebrity v čele s Madonnou, Benem Affleckem a Jennifer Lopez, ale zaútočil i na stránky politiků, konkrétně na amerického prezidenta Joea Bidena, viceprezidentku Kamalu Harris, ruského diktátora Josifa Vissarionoviče Stalina a mnoho dalších.

Domů
Sdílet
Diskuse