Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 15:10
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Aktualizováno: Muž podezřelý z pokusu o znásilnění se přihlásil na policii

Aktualizováno: Muž podezřelý z pokusu o znásilnění se přihlásil na policii
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Znáš tohoto muže? Volej na linku 158.

Aktualizace 18:30 – Podezřelý muž se sám přihlásil na policii, která poté zahájila výslech.

Chtěla muži pomoci, ten se jí „odvděčil“ pokusem o znásilnění. Pražští kriminalisté řeší od čtvrtečních ranních hodin případ, který se udál ve vchodových dveří jednoho z domů poblíž ulice Resslova na Praze 2. Žena, která se vracela z večírku, oslovila nedaleko svého domu muže ležícího na zemi. Za nabídku zavolání taxi, kterou odmítl, ji pronásledoval až do vchodu jejího domu, kde se ji pokusil znásilnit

Doporučeno
Muž upozornil cizinku na to, že by jí někdo mohl ukrást nehlídaný batoh. Sám jí z něj sebral peněženku Muž upozornil cizinku na to, že by jí někdo mohl ukrást nehlídaný batoh. Sám jí z něj sebral peněženku 18. srpna 2021 20:33

Napadená žena se ve čtvrtek kolem páté ráno vracela z večírku, když si nedaleko svého bydliště u ulice Resslová na Praze 2 všimla na zemi ležícího muže„Zeptala se ho, zdali nechce zavolat taxíka, slov díků se však nedočkala, muž ji odbyl, a tak pokračovala v cestě dál. Podezřelý však vstal a začal ji pronásledovat. Následně počkal, než otevřela hlavní vchod, zatlačil ženu do chodby a začal se na ni sápat,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Tam ji povalil, zacpal jí ústa a začal ji osahávat na intimních místech. Poškozená se však bránila a volala o pomoc, což útočníka vystrašilo. Křik zaslechli sousedé, kteří přiběhli ženě na pomoc. Násilníka již nezastihli, nicméně vydrželi s napadenou až do příjezdu bezpečnostních sil, které zavolali.

Poškozená byla z traumatizujícího zážitku natolik otřesená, že využila posttraumatické péče policejní interventky. 

Policisté zveřejnili i video, na němž je násilník zachycen. „Podezřelý byl ve věku kolem 25 až 28 let, měl štíhlou, přibližně 170 až 175 cm vysokou postavu a hnědé krátce střižené vlasy. Mluvil česky bez přízvuku,“ popsal útočníka Rybanský. Na sobě měl červené triko s bílým pruhem, tmavé kraťasy, bílé ponožky a červené boty. Na levé ruce měl hodinky. 

Podezřelému hrozí v případě prokázání viny až deset let odnětí svobody.

Domů
Sdílet
Diskuse