Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2021 7:46
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Přehledně: Co se stalo na kábulském letišti? Po výbuchu přišlo o život 13 vojáků USA, útočil ISIS

Přehledně: Co se stalo na kábulském letišti? Po výbuchu přišlo o život 13 vojáků USA, útočil ISIS
Zdroj: MoD Crown Copyright via Getty Images)
NEWS AFGHÁNISTÁN
Uložit Uložené

Včerejší útoky u kábulského letiště nepřežilo více než 100 osob. Mezi civilními oběťmi bylo i několik amerických vojáků.

Více než 100 mrtvých osob, z nichž 13 byli američtí vojáci. Takový je celkový součet ztracených životů po bombovém útoku na letiště v Kábulu, kde vojáci mezinárodní koalice střeží evakuační prostor po vítězství Tálibánu. Bomby vybuchly celkem dvě, k oběma útokům se přihlásila organizace Islámský stát.

Doporučeno
U letiště v Afghánistánu došlo k mohutné explozi. O život přišlo nejméně 13 lidí, mezi nimi Američané U letiště v Afghánistánu došlo k mohutné explozi. O život přišlo nejméně 13 lidí, mezi nimi Američané 26. srpna 2021 16:03

Pro americké vojáky to byl, dle The Wall Street Journal, nejkrvavější den v Afghánistánu od roku 2011. Při hlídání prostoru před mezinárodním letištěm, kam v posledních dnech směřují tisíce Afghánců kvůli změně mocenských vlivů v zemi, přišlo o život 13 příslušníků americké armády. Civilní ztráty se také počítají v desítkách, na místě mělo zemřít 90 lidí. Celkem 18 amerických vojáků bylo zraněno.

Domů
Sdílet
Diskuse