Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2021 16:26
Čas čtení 2:04
Vojtěch Vanda

VIDEO: Brazilští bankovní lupiči přivázali rukojmí na svá auta. Po městě rozmístili výbušniny a hořící vozidla

VIDEO: Brazilští bankovní lupiči přivázali rukojmí na svá auta. Po městě rozmístili výbušniny a hořící vozidla
Zdroj: Pexels / Karolina Grabowska
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Loupení bank a firem, které disponují velkým obnosem peněz, je v Brazílii momentálně trendem mezi gangy. Jedna z krádeží se odehrála v městě Araçatuba.

Brazilské bezpečnostní složky se musí mít na pozoru před nebezpečným trendem. Jeho součástí je ozbrojené přepadávání bank s rukojmími, kteří jsou při útěku použiti jako živé štíty. Poslední loupež, se kterou se museli v Brazílii vypořádat, proběhla ve městě Araçatuba severně od São Paula. Během akce přišli o život tři lidé.

Doporučeno
V Praze uprchl vězeň v crocsech a pekařském triku. Policie žádá veřejnost o pomoc V Praze uprchl vězeň v crocsech a pekařském triku. Policie žádá veřejnost o pomoc 30. srpna 2021 15:29

Tamní policie předpokládá, že se do poslední velké loupeže zapojilo minimálně 50 osob, které ve dvousettisícovém městě rozmístily výbušniny a nastražily blokády v podobě hořících aut. Gang lupičů způsobil takový chaos, že policisté nemohli na místě ani pořádně zasáhnout. Při útěku z banky si navíc na svá vozidla „nainstalovali“ rukojmí, kteří měli sloužit jako pojistky k tomu, že je policisté nebudou chtít zastavit obvyklými prostředky.

Domů
Sdílet
Diskuse