Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 9:37
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

Rozvolnění opatření a testování ve školách. Co se od 1. září mění?

Rozvolnění opatření a testování ve školách. Co se od 1. září mění?
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česká vláda pokračuje v rozvolňování koronavirových opatření. Sestavili jsme seznam toho, co se ode dneška mění.

S prvním školním dnem přichází nová opatření, která se týkají ochrany před koronavirem. Ta budou samozřejmě zajímat hlavně rodiče s dětmi, jež jsou stále školou povinné. Nová pravidla totiž upravují, jakým způsobem je nutno děti testovat. Před příchodem do školy 1. září musí žáci podstoupit test, výjimkou jsou pouze ti, kteří jsou buď očkovaní nebo ti, kteří v posledních 180 dnech nákazu prodělali.

Doporučeno
PŘEHLED: Děti se vrací do škol. Shrnujeme, na co by se měli rodiče připravit a jak bude probíhat výuka PŘEHLED: Děti se vrací do škol. Shrnujeme, na co by se měli rodiče připravit a jak bude probíhat výuka 31. srpna 2021 14:00

Testovat se bude ve školách i dál. Podle vládního nařízení se budou testovat i 4. a 9. září, nicméně pokud žáci donesou potvrzení o tom, že byli otestováni v certifikované laboratoři, test podstupovat nemusí. Děti, které nastupují do první tříd, zase mohou svůj test odložit až na čtvrtek. 

Domů
Sdílet
Diskuse