Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2021 16:04
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

Izraelští lékaři oddělili siamská dvojčata, která byla k sobě srostlá hlavami. Operace se zúčastnilo 50 osob

Izraelští lékaři oddělili siamská dvojčata, která byla k sobě srostlá hlavami. Operace se zúčastnilo 50 osob
Zdroj: Unsplash/JAFAR AHMED/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Vzácný druh operace se izraelským lékařům povedl na jedinčku.

Izraelská medicína se posunula opět o krok dál. Doktoři z nemocnice Soroka v Beer Ševě totiž dokázali od sebe minulý týden úspěšně oddělit jednoletá siamská dvojčata, která k sobě byla srostla v oblasti hlavy. Komplexní operace se zúčastnilo dohromady 50 lékařských pracovníků včetně dvou expertů ze zahraničí. Celý proces trval 12 hodin. Informuje deník Ha'arec.

Doporučeno
Identická dvojčata z Británie, která chtějí všechno dělat spolu: Jedí spolu, sprchují se spolu a dělí se i o přítele Identická dvojčata z Británie, která chtějí všechno dělat spolu: Jedí spolu, sprchují se spolu a dělí se i o přítele 28. července 2020 6:51

Dvě holčičky, které jsou již nyní odděleny, nyní čeká zkouška ohněm. Následující dny ukáží, zda byla operace úspěšná, nebo ne. Podobný typ operace byl totiž proveden jen ve dvaceti státech světa a v Izraeli to bylo vůbec poprvé, co se odehrál podobný typ operace u tak malých dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse