Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Lolipop.
14. října 2021 15:30
Čas čtení 3:06
Sponzorovaný obsah

Jaký je rozdíl mezi vulvou a vaginou a proč je žena někdy sušší? Prozradíme ti, jak funguje ženské tělo

Jaký je rozdíl mezi vulvou a vaginou a proč je žena někdy sušší? Prozradíme ti, jak funguje ženské tělo
Zdroj: System JO
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Poznání vlastního těla představuje první kroky na cestě za lepším sexem.

Každý chce mít kvalitní a spokojený sexuální život. Jeden z absolutních základů na cestě k tomu, jak ho mít, je znát svoje tělo. Když jej znáš, pomůže ti to nejen zlepšit své sebevědomí, co se týče sexu i každodenního života, ale také ke snadnějšímu vzrušení i dosáhnutí opravdu intenzivních orgasmů. Právě problém se vzrušit nebo sexuálně vyvrcholit se týká velkého množství žen napříč věkem. Pokud problémy trápí i tebe, zkus se podívat, jak se doopravdy poznat a vydat se na cestu za lepším sexuálním životem. 

Ve spolupráci s obchodem Lolipop jsme pro tebe připravili článek, který ti pomůže lépe pochopit, jak funguje ženské tělo. V obchodě najdeš širokou škálu erotických hraček a sexuálních pomůcek, které ti pomohou lépe se poznat, vzrušit se a dosáhnout silných orgasmů.

Podívat se do obchodu
Lolipop
Zdroj: Alexandra Uzik/ Lolipop.cz

Vulva, vagina a klitoris

Lidem se velmi často pletou pojmy vulva a vagina. Přesto, že se může zdát, že se jedná o dva stejné orgány, opak je pravdou. Vulva totiž představuje označení vnějších ženských pohlavních orgánů, kde ústí jak močová trubice, tak i samotná vagina. Nazývat vulvu vaginou je podle některých odborníků stejné, jako kdybychom ústům říkali hrdlo. 

Vulva se skládá z venušina pahorku, hráze a velkých a malých stydkých pysků. Ty zakrývají tzv. poševní předsíň, kde najdeš i klitoris, který je klíčový k tomu, aby žena dosáhla orgasmu. Má totiž 8000 nervových zakončení. To, že klitoris je nejčastější bránou k orgasmu si možná málokdy uvědomujeme. Vnímáme jej jako malý pahorek na povrchu ženských pohlavních orgánů, ale ve skutečnosti je daleko větší. 

Lolipop
Zdroj: Lolipop.cz

V podstatě totiž pokrývá celou vaginální stěnu, a proto i když si myslíme, že během sexu stimulujeme pověstný bod G, většinou se jedná právě o klitoris, pouze o jinou jeho část. Když už tohle víš, můžeš začít experimentovat. Připravit hezkou atmosféru a začít zkoumat, která jeho část je nejcitlivější. Pomoci ti mohou různé erotické hračky, kterými stimuluješ různé části orgánu. 

Důležité je rovněž pochopit, že dosažení intenzivního orgasmu chce také čas a pokud s tím máš občas problém i ty, měj na paměti, že tlačit na pilu je to nejhorší, co pro svůj sexuální život můžeš udělat. Zkuste si doma s partnerem udělat příjemný večer, spojit ho s masáží, dlouhou předehrou a jinými praktikami, jako je třeba orální sex. Pro dosažení orgasmu je také důležitá pravidelná stimulace. Když cítíš, že partner našel to správné místo, řekni mu, aby na něm chvíli zůstal.

Správná vlhkost a pH je základ

Mnoho žen má během sexu problémy s nedostatečnou vlhkostí vaginy. Nemusí to ale znamenat, že se tyto ženy nedokáží dostatečně vzrušit nebo na sex nemají náladu. Tělo si jen někdy prostě řekne, že zrovna není to správné období. Hlavní roli zde přitom hrají hormony.

Lolipop
Zdroj: System JO

Vlhkost vaginy se mění několikrát během měsíce právě vlivem hormonů s tím, jak ženské tělo prochází menstruačním a ovulačním cyklem. Je tedy naprosto běžné, že během menstruace je žena o něco sušší, než když ji nemá. K většímu zvhlčení poševní sliznice naopak dochází během ovulace, a to z jednoduchého důvodu. Tělo totiž v tohle období uvolňuje vajíčko a potřebuje umožnit spermiím, aby se k němu snadněji dostaly. 

K podobným hormonálním změnám dochází i během těhotenství, po porodu a během kojení. Vždy je potřeba své tělo poslouchat a vědět, že když vagina není tak vlhká, jak je potřeba, nemusí to nutně znamenat problémy se vzrušením. Velkým pomocníkem v případě, že sex chceš, ale vagina se zrovna nelubrikuje podle tvých představ, mohou být lubrikační gely. Některé z nich dokonce stimulují jak muže, tak i ženu a oba pak dosáhnou velmi intenzivních orgasmů. 

Lolipop
Zdroj: Lolipop.cz

Dlouhodobě se ale vyplatí své tělo sledovat a pro ideální vlhkost a hladinu pH, které by mělo být mírně kyselé, dodržovat i správný pitný režim a hygienu. Často se totiž stává, že se vagina vysušuje kvůli parfemovaným mýdlům. I odborníci v tomto případě radí sáhnout spíše po přípravcích na intimní hygienu, které jsou k orgánům šetrnější a udržují tu správnou hladinu pH. 

Když vzrušení nepřichází

Problémy se vzrušením trápí přibližně každou třetí ženu. Nejčastěji je přitom vytváří psychika. Je to právě nedostatečné sebevědomí nebo stud, co ženám brání se vzrušit. V tuto chvíli je důležité se s partnerem o problémech bavit a pokusit se společně se vší upřímností hledat řešení. Jako u mnoha sexuálních problémů, tkví i klíč na nedostatečné vzrušení v experimentu. Zkusit se pomilovat na novém místě nebo do svého sexuálních života zapojit rozličné erotické pomůcky, které do něho vnesou jiskru. 

Lolipop
Zdroj: Lolipop.cz

Kromě toho ti ale podobné „hračky“ pomohou poznat sebe samotnou a objevit na tvém těle body, které ti pomohou jak se vzrušením, tak i k dosažení opravdu intenzivních orgasmů. Různé pomůcky můžeš najít na obchodě Lolipop, kde ti dokáží poradit, jak si mezi širokou škálou druhů vybrat. 

Chci lepší sex
Domů
Sdílet
Diskuse