Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2021 8:40
Čas čtení 0:33
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: Počet nakažených dále stoupá. V Česku přibylo 1511 případů, roste i počet obětí

KORONAVIRUS: Počet nakažených dále stoupá. V Česku přibylo 1511 případů, roste i počet obětí
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nejnovější shrnutí vývoje šíření koronaviru v Česku.

Za úterý přibylo 1511 nově nakažených koronavirem. Jedná se o největší číslo od května. Nových případů je o přibližně 400 více než minulé úterý. Počet vykázaných testů přitom od pondělka klesl. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví. Reprodukční číslo R k dnešnímu dni kleslo na hodnotu 1,17.

Doporučeno
Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka 12. října 2021 16:15

Počet nakažených lidí se se začátkem podzimu zvyšuje a roste i počet hospitalizovaných osob a obětí. V nemocnicích je nyní 388 lidí s covidem-19, z toho 78 pacientů je ve vážném stavu. Od začátku týdne u nás koronaviru podlehlo 8 osob.

Nejvíce zasažené virem jsou v současnosti okresy Opava a Ostrava–město. Špatně je na tom s vývojem ale i Praha a České Budějovice. 

Do dnešního dne se plně naočkovalo více než 6 milionů obyvatel, a to převážně vakcínou Comirnaty od společností Pfizer/BioNTec. Přes 23 000 lidí již také sáhlo po třetí posilující dávce vakcíny.

Domů
Sdílet
Diskuse