Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2021 18:00
Čas čtení 5:53
Vojtěch Vanda

Nová alba týdne: Young Thug rozbil na oslavu desky Rolls Royce, Coldplay a BTS se spojili a Gucci Mane vzkřísil 1017 Brick Squad

Nová alba týdne: Young Thug rozbil na oslavu desky Rolls Royce, Coldplay a BTS se spojili a Gucci Mane vzkřísil 1017 Brick Squad
Zdroj: Suzi Pratt/WireImage
HUDBA HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Tento týden byl opravdu nabitý!

Na polovinu října, stejně jako každý jiný týden, jsme si pro tebe připravili seznam těch nejlepších hudebních releasů, které by ti neměly uniknout. A je toho dost. Nutno říct, že kdyby to tak bylo každý týden, nestíháme všechno poslechnout. 

Tentokrát si vybere opravdu každý – máme zde velká jména i malé interprety, domácí i zahraniční, napříč různými žánry a polohami. Nebudeme proto otálet a dáme se hned do toho.

Doporučeno
Přehled nových alb: Lil Wayne a Rich The Kid vydali společnou desku, Lady Gaga tě okouzlí jazzem a nechybí ani český zástupce Přehled nových alb: Lil Wayne a Rich The Kid vydali společnou desku, Lady Gaga tě okouzlí jazzem a nechybí ani český zástupce 1. října 2021 19:00

Coldplay – Music Of The Spheres

Začínáme popovými velikány – v pátek vyšel očekávaný projekt britské kapely Coldplay s názvem Music Of The Spheres, jejíž hlavní motiv je, jak lze poznat z názvu, inspirován nekonečnou rozpínavostí vesmíru, jeho tělesy, barevností a také tajemností, jíž je opředen. Co už tak velkým tajemstvím nebylo, byl fakt, že půjde o další velký komerční úspěch již tak úspěšné kapely.

O deváté studiové desce bylo známo hlavně to, že se na ní spojí dvě velké fanouškovské základny – posluchači britského alt-rocku se střetnou na jedné vlně s fanoušky korejské kapely BTS. Asijský boyband hostoval v písni My Universe, jenž se stal instantním hitem, který během dvou týdnů hravě přeskočil sto milionů poslechů napříč platformami.

Mimo BTS se ale na desce nachází i Selena Gomez nebo Jacob Collier, což jsou také jistě důvody, proč bys neměl tento release ignorovat. A malá zajímavost na závěr – pět z dvanácti skladeb jednačtyřicet minut dlouhého alba je pojmenováno pomocí emoji: planetou s prstencem, hvězdami, srdcem, planetou Zemí a nekonečnem. Jejich význam určitě také stojí za průzkum.

Domů
Sdílet
Diskuse