Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. října 2021 14:56
Čas čtení 1:10
Ondřej Jarůšek

Vondráček o návštěvě Zemana: Říkám pravdu, policie mě doprovodila na oddělení, kde se prezident léčí

Vondráček o návštěvě Zemana: Říkám pravdu, policie mě doprovodila na oddělení, kde se prezident léčí
Zdroj: ČTK/Burian Michal
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Předseda Poslanecké sněmovny trvá na tom, že jej policie doprovodila na oddělení, kde se léčí prezident. Na pokoj pak šel bez ochránce. „Opravdu jsem nevěděl, že mám pečlivě popisovat každý krok a metr při pohybu v nemocnici,“ píše Vondráček.

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) svou čtvrteční návštěvou prezidenta Miloš Zemana v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) vyvolal rozruch. Samotná nemocnice se ohradila vůči tvrzení Vondráčka ohledně stavu prezidenta, který podle předsedy Sněmovny normálně komunikoval a vtipkoval. Policie navíc popřela, že by Vondráčka k prezidentovi doprovázela, jak bylo původně uváděno. Vondráček však dnes na Facebooku napsal, že říká pravdu a dokládá to komunikací s policejní mluvčí.

Doporučeno
Někdo zřejmě lže. Shrnujeme, co vše víme o návštěvě Vondráčka u prezidenta Miloše Zemana Někdo zřejmě lže. Shrnujeme, co vše víme o návštěvě Vondráčka u prezidenta Miloše Zemana 15. října 2021 15:31

„Říkám pravdu. Přímo Policie ČR potvrzovala včera novinářům skutečnost, že byl jeden z přítomných policistů požádán, aby mě od vstupu do ÚVN přivedl na oddělení JIP, kde se léčí pan prezident. Na oddělení JIP na mě čekal pan Mynář, aby mě následně, bez doprovodu ochránců, doprovodil přímo na pokoj prezidenta republiky,“ napsal Vondráček.

Vondráček s odkazem na zprávu od policejní mluvčí Kateřiny Rendlové dodává, že předchozí vyjádření PČR, která uvedla, že jej za Zemanem nedoprovázela, byla směřována na dotazy novinářů, zda jej policie doprovázela až přímo na pokoj, kde se prezident Zeman léčí. 

Doporučeno
Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka 12. října 2021 16:15

„Opravdu jsem nevěděl, že mám pečlivě popisovat každý krok a metr při pohybu v nemocnici,“ píše dále Vondráček.

„Zkuste si představit ten pocit, když máte jasně před očima pohled na záda policisty z prezidentovy ochranky, který vás vede všemi těmi chodbami nemocnice –⁠ a pak všude čtete a slyšíte, že jste lhář, protože vás prý žádný policista v nemocnici nedoprovázel,“ doplnil předseda Poslanecké sněmovny.

Doporučeno
Je podpis prezidenta pravý? Případ řeší policie Je podpis prezidenta pravý? Případ řeší policie 15. října 2021 13:05

Zda Vondráček měl, nebo neměl policejní doprovod, však není jediná nesrovnalost v souvislosti se Zemanovou hospitalizací. Otázky vyvolává také podpis prezidenta na listině o svolání Poslanecké sněmovny na 8. listopadu. Kvůli podezření, že Zemanův podpis není pravý, bylo ve čtvrtek na Vrchní státní zastupitelství podáno trestní oznámení pro podezření z padělání úřední listiny. Případ už začala řešit policie.

Domů
Sdílet
Diskuse