Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 13:06
Čas čtení 0:39
Vojtěch Vanda

V Rusku vybouchla továrna na výrobu střelného prachu. Zemřelo 16 lidí

V Rusku vybouchla továrna na výrobu střelného prachu. Zemřelo 16 lidí
Zdroj: Unsplash/Jeff Kingma/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS RUSKO
Uložit Uložené

Továrna na výrobu střelného prachu byla podle ruských autorit úplně zničena.

Velká tragédie zasáhla město v evropské části Ruska. Kousek od města Rjazaň, asi 200 kilometrů jihovýchodně od Moskvy, vybuchla podle informací ruských médií prachárna, tedy továrna na výrobu střelného prachu. Informoval o tom server Liveuamap s odkazem na ruskou agenturu TASS. K explozi mělo dojít někdy po osmé hodině ráno. O život mělo přijít 16 osob, továrna je údajně úplně zničena.

Doporučeno
Ruského boxera napadl medvěd. Sportovec ho v souboji zabil nožem Ruského boxera napadl medvěd. Sportovec ho v souboji zabil nožem 21. října 2021 14:50

Na místě momentálně zasahují všechny dostupné hasičské jednotky z oblasti, které se snaží dostat požár, jemuž předcházel výbuch továrny, pod kontrolu. Výbuch byl tak ničivý, že nejprve nebylo nejprve jasné, kam se někteří pracovníci poděli. Tragédie si nakonec podle ruského ministerstva zdravotnictví vyžádala 16 obětí a jednoho zraněného člověka. 

Poslední informace, která byla sdílena na sociální sítě, je údajné video z výbuchu v továrně, které můžeš shlédnout níže. 

Domů
Sdílet
Diskuse