Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2021 9:10
Čas čtení 1:28
Vojtěch Vanda

Pokud nebudeme jednat, planeta se může do konce století oteplit o 2,7 °C, varuje zpráva OSN

Pokud nebudeme jednat, planeta se může do konce století oteplit o 2,7 °C, varuje zpráva OSN
Zdroj: Pixabay/SD-pictures/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Zpráva The Emissions Gap Report 2021: The Heat Is On je každoročně vydávaný dokument, v němž Program OSN pro životní prostředí (UNEP) shrnuje situaci okolo globálního oteplování. Predikce stále nevypadají dobře.

Globální snažení není dostatečné – pokud se nebudeme snažit více, do konce století se planeta oteplí o 2,7°C, varuje nová zpráva Programu OSN pro životní prostředí (UNEP) s názvem The Emissions Gap Report 2021: The Heat Is On. Takové oteplení by mělo podle generálního tajemníka Organizace spojených národů Antónia Guterrese „katastrofální následky“, a z toho důvodu musí světoví lídři přijít s jasným plánem, jak klimatické katastrofě zabránit.

Doporučeno
Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás 22. července 2021 10:30

Zbývá týden do konference COP26 o klimatu ve skotském městě Glasgow a právě nyní vychází každoroční zpráva organizace UNEP o tom, jakým způsobem si svět vede letos, co se vytváření skleníkových plynů a oteplování planety týče.

Domů
Sdílet
Diskuse