Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2021 14:05
Čas čtení 1:17
Dominik Vetrák

Cowboy Bebop dostal první trailer. Připrav se na stylovou akci ve vesmíru, jaká tady ještě nebyla

Cowboy Bebop dostal první trailer. Připrav se na stylovou akci ve vesmíru, jaká tady ještě nebyla
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Cowboy Bebop bude mít preiméru na Netflixu již 19. listopadu.

Cowboy Bebop je kultovní anime od režiséra Shinichira Watanabeho, které milují fanoušci po celém světě. Vyšla jen jedna série s 26 epizodami a od té doby stále doufáme, že univerzum plné fascinujících příběhů a postav se nějakým způsobem rozšíří.

Děj se zaměřuje na partu lovců odměn na vesmírné lodi Bebop. Jsou jimi parťáci Jet a Spike, k nimž se přidá nespolehlivá Faye a nakonec i pes Ein a hackerský génius v podobě dívky Ed.

V hraném seriálu hraje Jeta Blacka herec Mustafa Shakir a Daniella Pineda hraje Faye Valentine. Spika Spiegela si zahrál John Cho. Ten prozradil, že role se obával, jelikož v anime je Spikeovi kolem 27 let, zatímco herci už je 49 let.

V hraném ztvárnění zřejmě neuvidíme Ed, což je velké zklamání, ale snad na to bude i nějaké příběhové vysvětlení. Nemá jít o obyčejný hraný remake, ale spíše o rozšíření tohoto světa. Některé epizody zreplikují děj a scény z anime, jiné se zase vydají do originálních příběhů.

Režisér anime Watanabe posloužil jako konzultant, přičemž o soundtrack se postaral Yoko Kanno, který nahrál hudbu i pro anime. A pokud máš chuť na japonské znění, potěší tě zpráva, že seriál namluví stejní herci se stejnými hlasy jako v anime před více než 20 lety.

Každá epizoda anime byla jiná a něčím zajímavá. Nabízela nadčasové myšlenky a zobrazení lidstva, vtipně předpovídala budoucí technologie a spoléhala se hlavně na dobře napsané a komplexní postavy. Některé příběhy začaly být v pozdějších epizodách fascinující a emotivní, takže doufáme, že seriálu od Netflixu se podaří zachytit tuto atmosféru.

Podle traileru můžeme říci, že minimálně akce a stylizace se budou nést na anime vlně, což nás těší. Pokud se chceš o genialitě tohoto díla přesvědčit sám, na Netflixu je k dispozici všech 26 částí původního seriálu. Hraná verze vyjde již 19. listopadu.

Anime se pyšní i skvělou úvodní znělkou. Seriál ji perfektně zkopíroval a jako promo využil i druhé, skvěle nastříhané video. Pokochej se oběma níže.

Domů
Sdílet
Diskuse