Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2021 19:13
Čas čtení 2:15
Vojtěch Vanda

STAN porušoval předvolební dohody, tvrdí Piráti ve své analýze volebního debaklu

STAN porušoval předvolební dohody, tvrdí Piráti ve své analýze volebního debaklu
Zdroj: Pirátská strana
POLITIKA ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA IVAN BARTOŠ STAN VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

S výsledky voleb nemohli být absolutně spokojení členové Pirátské strany, kterým se nelíbilo „vykroužkování“ členů hnutí STAN do Poslanecké sněmovny. Nyní přichází s analýzou, podle níž Starostové porušili koaliční smlouvu.

„Na základě zjištění lze vyslovit kvalifikovaný závěr, že zástupci STAN v průběhu kampaně opakovaně porušili příslušná ustanovení Koaliční smlouvy a Pravidel osobnostní kampaně,“ zní stanovisko interní analýzy Pirátské strany, kterou si nechala zpracovat po neúspěchu ve volbách do Poslanecké sněmovny. Tuto informaci zveřejnil web Neovlivni.cz.

Členům Pirátů vadí hlavně kroužkování, díky kterému se dostalo více členů STAN poslanecké mandáty, zatímco Pirátům zůstaly pouze čtyři. Vášně se snaží usměrnit lídři obou stran, kteří se k situaci již vyjádřili.

Doporučeno
Pirátský optimismus padl v pražské La Fabrice. Ve volebním štábu koalice PirSTAN jsme viděli zklamání i naději (Reportáž) Pirátský optimismus padl v pražské La Fabrice. Ve volebním štábu koalice PirSTAN jsme viděli zklamání i naději (Reportáž) 9. října 2021 22:00
Domů
Sdílet
Diskuse