Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. listopadu 2021 8:47
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Koronavirus v Česku: Každý den umírají desítky lidí, nemocnice se plní

Koronavirus v Česku: Každý den umírají desítky lidí, nemocnice se plní
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Od pondělí v souvislosti s koronavirem v Česku zemřelo přes 170 lidí.

Hygienické stanice v České republice během pátečního dne potvrdily 9 208 případů koronaviru. To je přibližně o 3 500 více, než tomu bylo za stejný den minulý týden. Zároveň je to tento týden již potřetí, co počet nově nakažených vystoupal až nad devět tisíc.

Týdenní incidence vzrostla na 490, za posledních 14 bylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel potvrzeno 781 případů. Podle nových dat ministerstva zdravotnictví je situace nejvážnější na Šumperksku (951,93 nakažených na 100 tisíc obyvatel) a Prostějovsku (1 047,89).

Doporučeno
VIDEO: Policie na Slovensku ztratila trpělivost s antirouškaři blokujícími pokladny v Lidlu. Řadu lidí musela zpacifikovat VIDEO: Policie na Slovensku ztratila trpělivost s antirouškaři blokujícími pokladny v Lidlu. Řadu lidí musela zpacifikovat 5. listopadu 2021 7:21

S rostoucími počty nově nakažených se zaplňují také nemocnice. Aktuálně je hospitalizováno již přes 2 600 lidí, z čehož 356 osob je ve vážném stavu. V některých nemocnicích podle ministerstva zdravotnictví pomalu docházejí volná lůžka.

Lidé v souvislosti s korornavirem umírají každý den po desítkách. Od pondělí si pandemie v Česku vyžádala 176 obětí. Celkový počet mrtvých tak vzrostl na současných 30 985.

V poslední době se u lidí zvýšil zájem o očkování. Už více než 6 milionů osob má v Česku očkování ukončené. Pokud se chceš nechat očkovat bez registrace, podívej se na náš článek, ve kterém shrnujeme seznam míst, kde můžeš dostat dávku vakcíny okamžitě.

Domů
Sdílet
Diskuse