Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2021 15:47
Čas čtení 1:21
Dominik Vetrák

Eternals je celosvětový hit i přes negativní americké recenze, Duna atakuje 350 milionů dolarů (Box Office)

Eternals je celosvětový hit i přes negativní americké recenze, Duna atakuje 350 milionů dolarů (Box Office)
Zdroj: Warner Bros./Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY DUNA MARVEL
Uložit Uložené

Bond už má na kontě téměř 700 milionů dolarů, Duna téměř 350 a Eternals také slaví úspěch.

Eternals si ze čtvrtečních premiér v USA a Kanadě odnesl 9,5 milionu dolarů. Jedná se o třetí nejlepší čtvrteční výsledek pandemické éry (hned za Black Widow s 13,2 milionu a Venem: Let There Be Carnage s 11,6 milionu dolarů). Po skončení víkendu se premiérové ​​tržby zastavily na čísle 71 milionů dolarů. Sice je to o 4 miliony méně, než se předpokládalo, ale pořád je to velký úspěch.

Obzvlášť při pohledu na americké recenze, které film roznesly na kopytech. Podle nich jde o nejhorší marvelovku vůbec (od Marvel Studios, takže se počítají jen filmy v Marvel Cinematic Universe). V naší recenzi jsme ti už prozradili, že to zdaleka není pravda, ale i američtí kritici mají právo na svůj názor. Přesto si myslíme, že byli nepochopitelně přísní, a nevíme, odkud tolik kritiky pramení. V každém případě, diváky po celém světě tyto negativní ohlasy nezastavily. Snímek vnímají mnohem lépe.

Na Rottentomatoes má Eternals průměrné hodnocení 5,6/10 a jen 48 % pozitivních recenzí. Hodnocení diváků se však zastavilo na 8,2/10 s 81 % pozitivních recenzí. Na méně relevantních a výpovědních agregátorech hodnocení IMDb svítí 6,9/10 a na ČSFD 7,2/10. Na Metacritic vidíme hodnocení recenzentů v podobě 5,3/100, zatímco divácké vystoupilo na 6,6/100.

Divákům se film líbí mnohem více než zahraničním recenzentům (česko-slovenské recenze jsou mnohem pozitivnější), což se odrazilo i na tržbách. Eternals vydělal celosvětově 160 milionů dolarů, takže je možné, že půl miliardy z kin skutečně obdrží. Nepodařilo se to Black Widow ani Shang-Chimu, přičemž v éře před covidem by pravděpodobně atakovaly miliardové tržby (jako téměř všechny předchozí marvelovky).

eternals, marvel
Zdroj: Marvel Studios

Eternals je tedy hit a diváci mají radost. Je to konečně něco jiného než klasická marvelovka. Každého potěší, bude-li Marvel Studios i nadále experimentovat, i kdyby to znamenalo, že jim to nevyjde dokonale. Jejich filmy už potřebují čerstvý nádech a Eternals je důkazem, že to může fungovat.

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Co se týče tržeb jiných filmů, tak James Bond No Time to Die se blíží hranici 700 milionů dolarů a Duně do 350 milionů dolarů vydělaných v kinech chybí jen 20 milionů. Venom 2 má na kontě 430 milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse