Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2021 v 15:47
Čas čtení 1:21
Dominik Vetrák

Eternals je celosvětový hit i přes negativní americké recenze, Duna atakuje 350 milionů dolarů (Box Office)

Eternals je celosvětový hit i přes negativní americké recenze, Duna atakuje 350 milionů dolarů (Box Office)
Zdroj: Warner Bros./Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY DUNA MARVEL
Uložit Uložené

Bond už má na kontě téměř 700 milionů dolarů, Duna téměř 350 a Eternals také slaví úspěch.

Eternals si ze čtvrtečních premiér v USA a Kanadě odnesl 9,5 milionu dolarů. Jedná se o třetí nejlepší čtvrteční výsledek pandemické éry (hned za Black Widow s 13,2 milionu a Venem: Let There Be Carnage s 11,6 milionu dolarů). Po skončení víkendu se premiérové ​​tržby zastavily na čísle 71 milionů dolarů. Sice je to o 4 miliony méně, než se předpokládalo, ale pořád je to velký úspěch.

Obzvlášť při pohledu na americké recenze, které film roznesly na kopytech. Podle nich jde o nejhorší marvelovku vůbec (od Marvel Studios, takže se počítají jen filmy v Marvel Cinematic Universe). V naší recenzi jsme ti už prozradili, že to zdaleka není pravda, ale i američtí kritici mají právo na svůj názor. Přesto si myslíme, že byli nepochopitelně přísní, a nevíme, odkud tolik kritiky pramení. V každém případě, diváky po celém světě tyto negativní ohlasy nezastavily. Snímek vnímají mnohem lépe.

Na Rottentomatoes má Eternals průměrné hodnocení 5,6/10 a jen 48 % pozitivních recenzí. Hodnocení diváků se však zastavilo na 8,2/10 s 81 % pozitivních recenzí. Na méně relevantních a výpovědních agregátorech hodnocení IMDb svítí 6,9/10 a na ČSFD 7,2/10. Na Metacritic vidíme hodnocení recenzentů v podobě 5,3/100, zatímco divácké vystoupilo na 6,6/100.

Divákům se film líbí mnohem více než zahraničním recenzentům (česko-slovenské recenze jsou mnohem pozitivnější), což se odrazilo i na tržbách. Eternals vydělal celosvětově 160 milionů dolarů, takže je možné, že půl miliardy z kin skutečně obdrží. Nepodařilo se to Black Widow ani Shang-Chimu, přičemž v éře před covidem by pravděpodobně atakovaly miliardové tržby (jako téměř všechny předchozí marvelovky).

eternals, marvel
Zdroj: Marvel Studios

Eternals je tedy hit a diváci mají radost. Je to konečně něco jiného než klasická marvelovka. Každého potěší, bude-li Marvel Studios i nadále experimentovat, i kdyby to znamenalo, že jim to nevyjde dokonale. Jejich filmy už potřebují čerstvý nádech a Eternals je důkazem, že to může fungovat.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00

Co se týče tržeb jiných filmů, tak James Bond No Time to Die se blíží hranici 700 milionů dolarů a Duně do 350 milionů dolarů vydělaných v kinech chybí jen 20 milionů. Venom 2 má na kontě 430 milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse