Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 19:17
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Andrej Babiš dostal anticenu Fosílie dne. Aktivisté kritizují jeho přístup k zelené politice Evropské unie

Andrej Babiš dostal anticenu Fosílie dne. Aktivisté kritizují jeho přístup k zelené politice Evropské unie
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS ANDREJ BABIŠ COP26
Uložit Uložené

Český premiér byl kritizován za výstup na summitu COP26 a celkový přístupu k zelené politice Evropské unie.

Česká republika a premiér Andrej Babiš  (ANO)„získali“ od environmentalistů anticenu Fosílie dne. „Ocenění“ uděluje organizace Climate Action Network, která sdružuje 1300 environmentálních nevládních organizací ze 130 zemí světa.

V rámci dne 8. listopadu získala republika třetí místo kvůli premiérovi Andreji Babišovi za jeho přístup k zelené politice Evropské unie, jeho projev na klimatickém summitu v Glasgow a za vylučování třetího nejvyššího objemu skleníkových plynů na obyvatele v Evropské unii.

Doporučeno
COP26: Andrej Babiš ve svém projevu kritizoval evropský klimatický balíček. Obhajoval jádro COP26: Andrej Babiš ve svém projevu kritizoval evropský klimatický balíček. Obhajoval jádro 2. listopadu 2021 10:46

Cílem organizace Climate Action Network je podpora vládních či individuálních opatření, které by zapříčinily omezení změny klimatu způsobené člověkem na ekologicky udržitelnou úroveň. Proto ji nepotěšil výstup českého premiéra Andreje Babiše (ANO) na klimatickém summitu v Glasgow, kde kritizoval klimatický balíček a obhajoval jádro.

Domů
Sdílet
Diskuse