Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
23. listopadu 2021 v 7:58
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Při nehodě autobusu v Bulharsku zemřelo nejméně 46 lidí. Mezi oběťmi jsou i děti

Při nehodě autobusu v Bulharsku zemřelo nejméně 46 lidí. Mezi oběťmi jsou i děti
Zdroj: Unsplash/Damir Kopezhanov/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Severomakedonský autobus jen krátce po nehodě vzplál.

V úterý ve dvě hodiny ráno došlo v Bulharsku k tragické nehodě severomakedonského autobusu, v němž se 52 lidí vracelo z dovolené v tureckém Istanbulu do hlavního města Skopje. Autobus však prý pravděpodobně narazil do obrubníku a ihned vzplál. Při požáru pak zemřelo nejméně 46 osob, mezi kterými byly i malé děti, informuje BBC.

Doporučeno
Dvojice souložila v centru Brna, kolemjdoucí na ni zavolal policii Dvojice souložila v centru Brna, kolemjdoucí na ni zavolal policii 22. listopadu 2021 v 20:35

K incidentu došlo v úterý kolem 2. hodiny ranní na bulharské dálnici poblíž obce Bosnek. Autobus s 52 pasažéry se tudy vracel z dovolené v tureckém Istanbulu a mířil zpět do Skopje, hlavního města Severní Makedonie. Tam však všichni turisté nedojeli.

Příčina havárie zatím není známá, ale prvotní vyšetřování poukazuje na to, že autobus mohl narazit do obrubníku či zábradlí a následně vzplál. Podle dopravní expertky je však dálniční úsek, na němž k nehodě došlo, velmi problematický a celé léto se na něm opravovaly díry ve vozovce.

Během nehody a požáru v autobuse zemřelo 45 lidí, mezi kterými byly i malé děti. Sedm dalších pasažérů bylo s popáleninami převezeno do nemocnice, kde jedna další osoba zraněním podlehla.

Domů
Sdílet
Diskuse