Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2021 12:35
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Čeká nás prodloužení vánočních prázdnin? Budoucí vláda jej zvažuje jako krajní řešení

Čeká nás prodloužení vánočních prázdnin? Budoucí vláda jej zvažuje jako krajní řešení
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přestože kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) uvedl na středeční konferenci, že prodloužení vánočních prázdnin je „krajní řešení“, v materiálech pro novináře je uvedeno, že se počítá s prázdninami již od 18. prosince.

Jak se promítne koronavirová epidemie do výuky dětí? Podle středeční tiskové konference se bude budoucí vláda pětikoalice (ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Piráti) snažit co nejvíce minimalizovat její dopady. Nedopuštění plošného uzavírání škol se stalo jedním ze šesti základních principů, které si ustanovila.

A ačkoliv kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) uvedl, že prodlužování prázdnin je pouze „krajním řešením“, v materiálech pro novináře byl uveden jiný plán.

Doporučeno
Budoucí vláda prozradila, jak chce bojovat s covidem. Povinné očkování podle Válka není řešení Budoucí vláda prozradila, jak chce bojovat s covidem. Povinné očkování podle Válka není řešení 24. listopadu 2021 10:21

Válek uvedl, že děti a studenti jsou poslední skupinou, která by se měla omezovat. „Jakýkoliv zásah do výuky je něco, na co doplatí budoucí generace,“ uvedl během tiskové konference, čemuž dal za pravdu i kandidát na premiéra Petr Fiala (ODS). Podle něj děti nesmí koronavirus odnést.

Domů
Sdílet
Diskuse