Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2021 9:31
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 12 514 nakažených, méně než minulou sobotu

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 12 514 nakažených, méně než minulou sobotu
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přibylo méně nakažených než minulou sobotu.

Nákaza koronavirem byla v sobotu potvrzena u 12 514 lidí. To je přibližně o 2 tisíce méně, než tomu bylo za stejný den minulý týden. Týdenní incidence ze včerejší hodnoty 1 209 klesla na 1 191. I nadále platí, že nejvíce se nákaza šíří na Moravě. O aktuálních datech informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Počet hospitalizovaných poprvé po několika dnech klesl pod 6 tisíc. V současné době je hospitalizováno 5 968 osob, z toho 948 pacientů je ve vážném stavu. 

Tento týden v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo 543 lidí. Za včerejší den je evidováno 44 úmrtí, s další aktualizací dat se však zřejmě toto číslo zvýší. Za celou dobu pandemie v Česku kvůli covidu zemřelo 32 837 osob.

Doporučeno
Liberecká nemocnice potvrdila první případ nové mutace omikron v Česku Liberecká nemocnice potvrdila první případ nové mutace omikron v Česku 27. listopadu 2021 20:46

V sobotu byl v České republice potvrzen první případ nové mutace omikron. Nakazit se měla žena, která se do Česka vrátila z Namibie přes JAR a Dubaj. Pozitivní výsledek potvrdila liberecká nemocnice. První případy omikronu již evidují i další země Evropy, jako například Belgie, Itálie či Německo.

Světová zdravotnická organizace (WHO) nové variantě přidělila jméno omikron v pátek. Podle odborníků se vyznačuje vysokou rychlostí přenositelnosti. „Předběžné důkazy naznačují zvýšené riziko reinfekce u této varianty ve srovnání s jinými variantami,“ uvedla WHO.

Domů
Sdílet
Diskuse