Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2021 9:53
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

Spisovatelka se omluvila za to, že pomohla do vězení nevinnému muži. Za znásilnění si odseděl 16 let

Spisovatelka se omluvila za to, že pomohla do vězení nevinnému muži. Za znásilnění si odseděl 16 let
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ David Shankbone/ volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Známá spisovatelka Alice Sebold se omluvila za to, že pomohla dostat do vězení muže, o kterém si myslela, že ji znásilnil. Podle jejího příběhu měl být natočen film na Netflixu. Společnost od natáčení ale upustila.

Úspěšná spisovatelka Alice Sebold se v minulosti stala obětí znásilnění. Když později na ulici viděla černocha, o kterém si myslela, že se jedná o člověka, co jí hrůzný čin provedl, zavolala policii. Muž byl obviněn, odsouzen a ve vězení strávil šestnáct let. Po dlouhé době se ale u soudu ukázalo, že se ve skutečnosti nejednalo o člověka, kterého za útočníka označila.

Alice byla znásilněna v roce 1981, když byla teprve osmnáctiletou studentkou. Tehdy věřila, že ji znásilnil Afroameričan Anthony Broadwater, který si kvůli tomu odseděl 16 let. Svou zkušenost popsala v memoárech pojmenovaných Lucky, jež měl zfilmovat Netflix.

Společnost ale od natáčení odstoupila ještě před tím, než k omluvě ze strany Alice došlo. Producenti podle časopisu Variety měli již v minulosti podezření, že muž byl odsouzen neprávem. 

Domů
Sdílet
Diskuse