Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 19:20
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Malta legalizovala marihuanu pro osobní potřebu. Stala se tak první zemí EU, která se uchýlila k podobnému kroku

Malta legalizovala marihuanu pro osobní potřebu. Stala se tak první zemí EU, která se uchýlila k podobnému kroku
Zdroj: Getty Images/Antonio Masiello
NEWS
Uložit Uložené

Malťané mohou doma pěstovat až 4 rostliny, marihuanu mohou legálně nakupovat a v domácích zásobách mohou mít až 50 gramů.

Nejmenší země Evropské unie si v úterý odhlasovala legalizaci marihuany pro osobní užití. Malťanům tak nově bude umožněno pěstovat doma až čtyři rostliny a tamní obyvatelé mohou marihuanu i legálně nakupovat. Do ulic pak mohou vyrážet se sedmi gramy rostliny a doma mohou mít zásoby o hmotnosti padesáti gramů, informuje The Guardian.

Doporučeno
Český rozhlas bude mít novou ředitelku zpravodajství, zaměstnanci se bouří. Kdo je Jitka Obzinová? Český rozhlas bude mít novou ředitelku zpravodajství, zaměstnanci se bouří. Kdo je Jitka Obzinová? 15. prosince 2021 17:47

Legalizace marihuany bude mít dopad nejen na její uživatele, kteří si nově jointa mohou zapálit i v ulicích, ale také na ty, kteří byli v minulosti za držení rostliny potrestáni. Občané, kteří kvůli uchovávání marihuany mají zápis v trestním rejstříku, budou nově moci požádat o jeho vymazání

Domů
Sdílet
Diskuse