Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 18:15
Čas čtení 0:34
Ilona Hobzová

Tragédie v Rakousku: Dvouletý chlapec umrzl, když venku v pyžamu hledal své rodiče

Tragédie v Rakousku: Dvouletý chlapec umrzl, když venku v pyžamu hledal své rodiče
Zdroj: Unsplash/Annie Spratt/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS RAKOUSKO
Uložit Uložené

Rodiče chlapce byli na návštěvě u sousedů.

V hornorakouské obci Vorderweissenbach několik kilometrů od Lipna umrzl v noci na čtvrtek dvouletý chlapec. Vydal se ven hledat rodiče, kteří byli na návštěvě u sousedů. Informaci přinesla rakouská média s odvoláním na agenturu DPA. 

Venku bylo deset stupňů pod nulou, když malý Simon vyšel z domu jen v pyžamu. Dovnitř už se nevrátil, pravděpodobně zabloudil ve tmě. Jeho rodiče byli na návštěvě u sousedů, měli s sebou dětskou chůvičku. Proč si nevšimli, že chlapec odešel z domu, stále není jasné. Podle informací deníku Krone nechali odemčené přední dveře domu.

Že chlapec není ve své posteli, rodiče po návratu domů nezjistili. Silně podchlazeného a nehybného chlapce objevili až kolem páté hodiny ranní před garáží. Přivolaní záchranáři už mu nedokázali pomoci. O rodiče se nyní stará tým krizové intervence. Sedmadvacetiletá matka zesnulého chlapce je navíc ve vysokém stupni těhotenství. Policie případ vyšetřuje kvůli podezření z neúmyslného zabití.

Domů
Sdílet
Diskuse