Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
3. ledna 2022 v 8:58
Čas čtení 1:16
Tereza Šnajdrová

Muž, který v Karlových Varech pobodal ženu a další znásilnil, je ve vazbě. Hrozí mu 18 let vězení

Muž, který v Karlových Varech pobodal ženu a další znásilnil, je ve vazbě. Hrozí mu 18 let vězení
Zdroj: Piqsels/Public domain/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

K incidentu došlo jen tři hodiny po silvestrovské půlnoci.

Třiadvacetiletý cizinec měl do Karlových Varů přijet 31. prosince, aby tam oslavil Silvestra a Nový rok. Jen pár hodin po oslavách však pod vlivem alkoholu napadl a pobodal jednu ženu a znásilnil devatenáctiletou dívku. Policisté agresora krátce po útoku vypátrali, vzali ho do vazby a obvinili z vraždy ve stádiu pokusu a znásilnění. Cizinci nyní hrozí až 18 let za mřížemi, informuje Policie ČR.

Doporučeno
KORONAVIRUS: V neděli přibylo 1 919 nakažených, počet hospitalizovaných je nejnižší od začátku listopadu KORONAVIRUS: V neděli přibylo 1 919 nakažených, počet hospitalizovaných je nejnižší od začátku listopadu 3. ledna 2022 v 7:26

Obviněný cizinec, který přijel do Karlových Varů v pátek 31. prosince 2021 v rámci silvestrovských oslav, se měl nejprve během nich poznat v nočních hodinách s místní sedmatřicetiletou ženou. Na tu měl následně 1. ledna letošního roku krátce po třetí hodině ranní zaútočit v lesním porostu poblíž restauračního zařízení v Karlových Varech,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Muž chtěl ženu usmrtit a způsobil ji vážná bodná a řezná poranění, především v oblasti hrudníku. Pak z místa činu utekl, avšak žena boj o život nevzdala a došla do nejbližší, několik set metrů vzdálené restaurace, kde upadla do bezvědomí. Okamžitě byla převezena do nemocnice, a ačkoliv je ve stabilizovaném stavu, stále je v ohrožení života.

Cizinec pak po útoku jen pár ulic opodál potkal devatenáctiletou dívku, po které požadoval pohlavní styk a ohrožoval ji přitom nožem. „Dívka měla odmítat a bránit se, ovšem po fyzickém napadení cizince měla omdlít. Následně na ní měl třiadvacetiletý cizinec vykonat soulož a poté z místa utéct. Zdravotní stav poškozené devatenáctileté dívky není života ohrožující a v současnosti již není hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,“ popsal druhý incident Kopřiva.

Policisté nejprve přijali oznámení o prvním útoku a po pachateli ihned začali pátrat. Během akce obdrželi informaci o znásilnění druhé dívky a jen krátce nato se jim podezřelého podařilo vypátrat a zadržet. Muž byl podroben dechové zkoušce, při níž nadýchal 1,23 promile a byl vzat do vazby.

Doporučeno
VIDEO: Nekomunikoval a nevěděl, kde je. Policisté v Plzni vytáhli z řeky dezorientovaného muže VIDEO: Nekomunikoval a nevěděl, kde je. Policisté v Plzni vytáhli z řeky dezorientovaného muže 6. srpna 2024 v 16:20

Nyní čelí obviněníze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a zvlášť závažného zločinu znásilnění,“ za což mu v případě odsouzení hrozí až 18 let za mřížemi

Domů
Sdílet
Diskuse