Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. ledna 2022 16:20
Čas čtení 1:02
Radim Šlechta

VIDEO: Zloděj v Praze ujížděl policistům na ukradeném kole za 60 tisíc korun. Daleko se nedostal

VIDEO: Zloděj v Praze ujížděl policistům na ukradeném kole za 60 tisíc  korun. Daleko se nedostal
Zdroj: Policie Čr
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Zloděj ukradl kolo v hodnotě 60 tisíc korun. Pokusil se na něm ujet policistům v autě. Daleko se mu ale ujet nepodařilo.

Každý vášnivý cyklista touží po opravdu kvalitním kole. Jedno takové si 10. ledna krátce po desáté hodině obstaral také zloděj v Praze na Jižním městě. Místo cesty do obchodu se ale rozhodl vzít vozítko z kočárkárny, kam se předtím násilím vloupal. Když mu záda ozářily policejní majáky, rozhodl se do toho pořádně šlápnout. Brzy mu ale došlo, že autem vybaveným policistům daleko neujede. 

Doporučeno
Chlapec v Praze zkoušel své první graffiti, 71letá babička mu koupila spreje a na akci mu pomáhala Chlapec v Praze zkoušel své první graffiti, 71letá babička mu koupila spreje a na akci mu pomáhala 12. ledna 2022 11:53

„Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zadrželi muže, který se jim pokusil ujet na odcizeném kole za šedesát tisíc korun. To chvilku před zadržením, odcizil z uzamčené kočárkárny v domě na Jižním Městě, do které se násilím vloupal. Když pak uviděl policejní vůz v zádech, začal šlapat do pedálů, co to šlo, aby se jim ztratil,“ uvedl mluvčí Policie ČR Jan Rybanský.

Pachatel ale brzy zjistil, že ujet policii je nad jeho síly. Cyklista–zloděj tedy po několika málo okamžicích zastavil, sesedl z kola a vyčkal, až mu ruce obejmou policejní želízka. Policisté během osobní prohlídky našli vedle kola za 60 tisíc také vybavení, které k vloupání potřeboval.

„Batoh, který měl na zádech, pak navíc ukrýval nejen rozlomené FABky, ale i šroubováky, štípací kleště a páčidlo. Na stopu podezřelého navedl policisty sám majitel, který měl v kole zabudovaný systém GPS, a v práci si všiml, že je stroj v pohybu, ač měl být v kočárkárně. Celou událost tak obratem nahlásil na linku 158,“ okomentoval Rybanský.

Cyklista je nyní prověřován pro podezření z trestného činu krádež a z maření úředního výkonu. Pobyt na území hlavního města Prahy má totiž zakázán. Za svůj čin může dostat pachatel až dva roky natvrdo.

Domů
Sdílet
Diskuse