Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2022 12:33
Čas čtení 2:53
Vojtěch Vanda

Český lev 2022: Nominace ovládly filmy Zátopek a Okupace

Český lev 2022: Nominace ovládly filmy Zátopek a Okupace
Zdroj: Lucky Man Films
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nominace na Českého lva jsou tu. Jejich předávání proběhne na začátku března. Přinášíme kompletní seznam nominací.

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) zveřejnila výsledky nominace na cenu Český lev za rok 2021. Celkem 184 akademiků vybíralo z 84 snímků, mezi nimiž byly hrané, animované, dokumentární i krátké filmy a televizní díla splňující statut cen Český lev. Nejvíce nominací, celkem 13, obdržely filmy Zátopek Dušana Ondříčka a debut Okupace režiséra Michala Nohejla. Udílení cen proběhne 5. března.

Doporučeno
Českého lva za nejlepší film roku 2020 získal Šarlatán s Ivanem Trojanem v hlavní roli Českého lva za nejlepší film roku 2020 získal Šarlatán s Ivanem Trojanem v hlavní roli 6. března 2021 22:22

V rámci devětadvacátého ročníku udílení cen Český lev 2021 se o sošku utká celkem 25 snímků v 19 statutárních kategoriích. Nejvíce šancí, vzhledem k udělení nejvíce nominací, mají shodně tragikomedie z období normalizace od režiséra Michala Nohejla Okupace a životopisný snímek o úspěšném českém olympionikovi režírovaném režisérem Dušanem Ondříčkem Zátopek.

Domů
Sdílet
Diskuse