Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 17:29
Čas čtení 1:14
Ilona Hobzová

Používání kondomů největšího světového výrobce během pandemie kleslo o 40 procent

Používání kondomů největšího světového výrobce během pandemie kleslo o 40 procent
Zdroj: Pxhere.com/CC0 Public Domain
NEWS KORONAVIRUS SEX
Uložit Uložené

Generální ředitel kondomového gigantu Karex si postěžoval v rozhovoru pro japonský list Nikkei.

Původní očekávání, že pandemie koronaviru a nutnost zůstávat doma zvýší poptávku po kondomech, se ukázalo jako chybné. Podle největšího světového výrobce kondomů, malajsijské firmy Karex Berhard, za poslední dva roky kleslo užívání těchto ochranných pomůcek o čtyřicet procent. Japonskému listu Nikkei to řekl generální ředitel.

Doporučeno
Mladí Češi bojují za lepší sexuální výchovu. „Od návodu na první pusu se dítě dostane k tvrdému pornu,“ říkají (Rozhovor) Mladí Češi bojují za lepší sexuální výchovu. „Od návodu na první pusu se dítě dostane k tvrdému pornu,“ říkají (Rozhovor) 15. ledna 2022 7:00

Na začátku pandemie byl Goh Miah Kiat, generální ředitel firmy Karex, od které pochází podle listu Spiegel zhruba každý pátý kondom a prodává i značku Durex, velmi optimistický. Předpokládal totiž, že během pandemie „nemají lidé zavření doma na práci nic jiného než sex“. Vzhledem k tomu, že časy ekonomické a zdravotní nejistoty se pojí se sníženou porodností a naopak rostoucí důležitostí antikoncepce, očekával v té době dvouciferné číslo růstu tržeb. 

Domů
Sdílet
Diskuse