Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2022 9:05
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo zhruba dvakrát více nově nakažených než před týdnem

KORONAVIRUS: V Česku přibylo zhruba dvakrát více nově nakažených než před týdnem
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví informovalo o nových údajích.

Za sobotu potvrdily hygienické stanice v Česku 18 334 nových případů2 235 reinfekcí. Nových případů je pro porovnání zhruba dvakrát více, než tomu bylo před týdnem. Celorepublikové incidenční číslo, které udává počet nakažených za 7 dní na 100 tisíc obyvatel, stouplo na 1 438. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotnictví.

Z hlediska okresů na situace stále nejvážnější v Praze a okolí. Praha-Západ za poslední týden hlásí 2 509 případů na 100 tisíc obyvatel a Praha-Východ 2 475 případů na 100 tisíc obyvatel.

Doporučeno
Kandidáti na prezidenta 2023: Toto je 7 největších favoritů a favoritek na pozici hlavy státu Kandidáti na prezidenta 2023: Toto je 7 největších favoritů a favoritek na pozici hlavy státu 21. ledna 2022 20:38

Dobrou zprávou i nadále zůstává, že navzdory rostoucím počtům nakažených počty hospitalizovaných pacientů i nadále klesají. K dnešnímu dni je v nemocnicích 1 486 osob s covidem-19, tedy nejméně od října minulého roku. Ve vážném stavu je 202 lidí.

Za sobotu je podle Ministerstva zdravotnictví evidováno zatím 7 úmrtí v souvislosti s koronavirem, toto číslo však po další aktualizaci dat s nejvyšší pravděpodobností ještě naroste. Od začátku týdne v Česku zemřelo 114 nakažených, celkově si u nás pandemie vyžádala již 37 034 životů.

Podle odborníků před těžkým průběhem nemoci nejlépe chrání očkování. To má v České republice ukončeno již více než 6,7 milionu lidí a rozdáno bylo už přes 3,5 milionu posilujících dávek.

Domů
Sdílet
Diskuse